Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Předkolo play off začalo skvěle, Motor vyhrál 3:0

Hokejisté Mountfieldu vstoupili do vyřazovacích bojů Tipsport extraligy skvěle. Jejich soupeř v předkole play off z ostravské městské části Vítkovice na Jihočechy v pátečním utkání nestačil, a tak zápas skončil výsledkem 3:0. Druhý mač předkola se hraje zítra zase na budějckém ledě.

Úvodní desetiminutovka prvního utkání předkola play off se domácím hokejistům příliš nepovedla. Vítkovičtí je předčili jak v počtu střeleckých pokusů mířících na bránu, tak i lehkostí pohybu a rychlostí bruslení.

Jako blesk z čistého nebe proto přišla v čase 12:20 akce Langhammerovy formace, když obránce Peter Frühauf dostal od svého centra puk před branku a přesnou střelou k tyči poslal Mountfield do vedení 1:0.

Po gólu následoval velký tlak Budějčáků, při němž měl největší šanci Šimánek. Při skvělé individuální akci se dokázal vymanit ze sevření u mantinelu, objel branku a nebezpečnou střelou do horní poloviny svatyně vyplašil Málka.

Tým v bílomodrých dresech byl jako vyměněný a horko těžko odolával drtivé převaze Motoru. Jeho posledním záchvěvem byl únik Klimka ve vlastním oslabení. Hostující útočník, jehož marně stíhal Ptáček, dokázal bekhendem vystřelit, Kantor ale jeho pokus vytěsnil těsně nad horní tyčku.

Kvalitní herní projev domácího mužstva pokračoval také po přestávce a na Málka létala jedna střela za druhou. Nebylo tedy žádným překvapením, že ochromení Slezané dostali ve 26. minutě zasloužený druhý gól.

První pokus z hokejky Tomáše Mertla ještě bránu minul, pak se ale od zadního mantinelu odrazil zpátky před gólmana Vítkovic, který už byl proti další střele s poloodkrytou bránou za zády bezmocný - 2:0.

Další minuty už takové grády neměly. Rozhodčí na obou stranách několikrát vylučovali, hra byla plná nepřesností a kromě akce hostujících Káni s Bartánusem ze závěru 33. minutě prakticky na ledě nenastal ani žádný větší vzruch.

Ve třetí třetině se Ostravští hnali za vyrovnáním, všechny jejich pokusy ale zmařil velmi spolehlivě chytající Pavel Kantor. Naopak hosté mohli ještě inkasovat po faulu Voráčka na unikajícího Mertla, za který rozhodčí nařídil trestné střílení. V něm ale budějcký střelec druhého gólu zklamal.

Nepovedený nájezd však Mountfield vynahradil svým fanouškům v čase 54:27, když Jihočeši hráli téměř čtyřminutovkou přesilovku pět na tři. To na trestné lavici seděli hned tři vítkovičtí hráči. Vydarený vypálil zprava na Málka, jenž puk vyrazil jenom před sebe, kde čekal připravený kapitán Jiří Šimánek a uzavřel skóre na 3:0.

Vítězem prvního zápasu předkola mezi mužstvy HC Mountfield a HC Vítkovice Steel se tak zaslouženě stali domácí hokejisté. Další utkání této série se hraje již zítra, v sobotu 2. března od 17 hodin.

HC Mountfield - HC Vítkovice Steel 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Frühauf (Langhammer, Knotek), 26. Mertl (Podlešák, Suja), 55. Šimánek (Vydarený, Květoň). Rozhodčí: Minář, Hodek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 4508. Stav série: 1:0.

HC Mountfield: Kantor - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Jank, Plášil - Suja, Mertl, Podlešák, Dej, Kotalík, Šimánek, Knotek, Langhammer, Květoň, Švihálek, Červený, Luňák, Škoda.  Trenér Peter Draisaitl.

HC Vítkovice Steel: Málek - Barinka, Kudělka, Kovář, Voráček, Malík, Stehlík, Rehák, Sloboda - Klimek, Burger, Húževka, Huna, Roman, Svačina, Bartánus, Hruška, Strapáč, Šedivý, Szturc, Káňa. Trenér Peter Oremus.

Štítky hokej, HC Mountfield, HC Vítkovice Steel, extraliga, Madeta Motor České Budějovice, Mountfield Hradec Králové, hokejista, MFK Vítkovice, Extraliga ledního hokeje, Jiří Šimánek, Tomáš Mertl, Peter Frühauf, HC Vítkovice Ridera, Pavel Kantor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předkolo play off začalo skvěle, Motor vyhrál 3:0  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.