Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při reprezentační přestávce se Motor nastartuje ve Vídni

Přestože program hokejové Tipsport extraligy má v těchto dnech kvůli ruskému Channel One Cupu reprezentační přestávku, budějcký HC Mountfield si volné dny neužívá. Právě dnes, tedy v pátek 16. prosince, sehraje od 17.15 hodin v hlavním městě Rakouska Vídni první zápas finálového klání European Trophy.

Jihočeši do Red Bulls Salute postoupili z druhého místa východní konference, když úspěšnější byl jen díky lepšímu skóre jejich extraligový rival z Plzně, se kterým v neděli odehráli poslední zápas základní části nejvyšší tuzemské soutěže.

Čtvrtfinálovým soupeřem Budějčáků tedy dnes bude finský Jokerit Helsinki. V případě vítězství si svěřenci Františka Výborného zahrají sobotní semifinále, pokud padnou, ve stejný den se utkají s druhým neúspěšným mančaftem o páté až šesté místo.

„Vážíme si toho, že jsme se dostali mezi osm nejlepších týmů turnaje. Papírově lehčího soupeře však má Plzeň, která bude hrát díky zisku prvního místa se švédskou Luleou. Jokerit má hodně silný tým. Byl bych rád, abychom další zápasy nehráli právě s Plzní nebo Pardubicemi. Nemělo by smysl utkat se při očekávané mezinárodní konfrontaci s mužstvy z extraligy,“ řekl před odjezdem do Vídně trenér Mountfieldu František Výborný.

Utkání mezi budějckým Motorem a Jokeritem Helsinki můžete sledovat živě na satelitní televizi Sport 1.

Indiáni byli v Budvar aréně úspěšnější

Budějcká Drbna svým čtenářům ještě dluží ohlasy, které zazněly po posledním extraligovém duelu mezi Motorem a Indiány z Plzně hraném v závěru minulého týdne na jihu Čech. Pět minut před koncem ještě vedli hosté o dvě branky, svěřencům kouče Výborného se však podařilo se Západočechy srovnat krok a dotáhnout zápas až do prodloužení.

„Pořád jsme věřili, že se nám povede zápas zremizovat. Prvně dvě třetiny jsme hráli velice dobře, troufám si říct lépe než soupeř. Bohužel jsme ale nedávali góly. Nakonec jsme vyrovnali a mohli být spokojeni, nicméně druhý bod měl být také náš,“ řekl po skončení prestižního střetnutí prvního týmu tabulky se třetím nejproduktivnější hráč Mountfieldu Pavel Kašpařík. „Škoda, že jsme inkasovali třetí branku dvacet sekund před koncem prodloužení. Na nájezdy bychom si věřili, protože na ně máme šikovné hráče. Plzeňští to ale sehráli dobře,“ dodal jedenatřicetiletý útočník.

Ztráta maximálního bodového přídělu v závěru základní hrací doby mrzela gólmana plzeňského celku Adama Svobodu. „Poslední minuty byly ovlivněny sérií našich vyloučení, když domácí šli do tlaku. Minutu před koncem samozřejmě brankář počítá s tím, že po jedné přihrávce přijde střela. Puk se mi ale odrazil do protipohybu a lapačkou jsem na něj už nedosáhl,“ řekl Svoboda.

Hodnocení trenérů

Trenér Českých Budějovic František Výborný: „Tento hodně sledovaný zápas se musel divákům líbit. Dvě třetiny jsme byli aktivní, Plzeň zase hrála zkušeně na brejky. Sice jsme hosty přestříleli, ale většinou jsme se při jasných gólovkách vůbec netrefili do branky. Tu jsme ohrožovali hlavně ve třetí části a díky odraženým kotoučům se nám podařilo dvakrát skórovat. Pro mladé hráče je takový zápas velkou zkušeností, protože viděli, jak se dá vítězství během pár minut ztratit. Všichni pak čekali na penalty, ale hostům tam jedna střela zapadla.“

Asistent trenéra Plzně Milan Razým: „Viděli jsme utkání dobré úrovně se vším všudy, nakonec i gólovou zápletkou. Domácí byli v první třetině lepší díky dobrému pohybu, navíc nás i přestříleli. Za to, že se nám až do posledních minut dařilo držet čisté konto, vděčíme Adamu Svobodovi. Ve druhé části hry jsme šli díky šťastnému gólu do vedení, druhou branku jsme přidali při početní výhodě. V závěru jsme přišli o vítězství dvojnásobnou přesilovkou domácích, kteří si bod zasloužili. Výhru jsme si ale v poslední minutě prodloužení vzali zpět.“

Štítky Vídeň, Madeta Motor České Budějovice, HC Škoda Plzeň, Mountfield Hradec Králové, Extraliga ledního hokeje, Channel One Cup, European Trophy, František Výborný, Rakousko, Jokerit Helsinky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při reprezentační přestávce se Motor nastartuje ve Vídni  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.