Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

První nováček, z Kazachstánu přichází Martin Heřman

Po podpisech několika opor z uplynulé sezony je tu první příchod zcela nového hráče. ČEZ Motor České Budějovice posílí v následující sezoně plzeňský odchovanec Martin Heřman, který poslední sezonu a půl působil v elitním kazašském týmu Bejbarys Atyrau.

Většinu přestupů lze očekávat až po vypršení smluv hráčů, tedy až v květnu. Jednoho nováčka však může Motor oznámit už nyní. Šestadvacetiletý Martin Heřman byl několik let nedílnou součástí plzeňské extraligové sestavy, v loňské mistrovské sezoně odehrál ale jen 11 zápasů a odešel za první zahraniční zkušeností. Jeden a půl roku pak strávil v pro Čechy dost exotickém Kazachstánu. Až tam si ho vyhlédlo vedení Motoru.

„Hledali jsme hráče střední generace, kterých máme v týmu nedostatek. Na Martina Heřmana nás upozornil Jaroslav Modrý, který s ním hrával v Plzni. Informovali jsme se na něj poté z více stran a jako důrazný hráč s dobrým bruslením má podle našeho názoru solidní perspektivu,“ vysvětluje důvody Heřmanova angažování generální manažer Stanislav Bednařík.

A co vedlo samotného hráče k tomu, že přijal nabídku Motoru? „Když jsem se dozvěděl od agenta o zájmu Budějovic, hodně mě to potěšilo. Líbí se mi koncepce celého týmu a hlavně jeho ambice. Chci pomoct k co nejlepšímu výsledku a klidně se i porvat o postup. Po angažmá v dalekém Kazachstánu už se moc těším domů,“ sděloval první dojmy plzeňský odchovanec Martin Heřman.

Leckomu by se mohlo zdát jeho poslední angažmá v Kazachstánu jako podřadné, jenže chyba lávky. Tamní soutěž je finančně hodně silná, působí v ní spousta Kanaďanů, Švédů, Finů, samozřejmě Rusů, ale i kvalitních Čechů a Slováků jako jsou Marek Pinc, Tomáš Vak, Miroslav Zálešák, Peter Fabuš, Martin Hujsa a další.

Bejbarys Atyrau patří mezi nejlepší týmy, vloni prohrál až ve finále, letos padl v souboji o třetí místo. S Heřmanem hrálo v týmu hned šest Kanaďanů, dva Švédové, dva Finové, slovenský brankář Marek Laco nebo i ex-budějovický Vítězslav Bílek.

V uplynulé sezoně odehrál Heřman včetně play-off 47 zápasů s bilancí 11 gólů a 16 asistencí. V klubovém bodování byl i přes menší počet odehraných zápasů na pátém místě.

Napsal Tomáš Kučera
Tisková zpráva

Foto: www.hcskoda.cz

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, Martin Heřman, nová posila, Kazachstán, Madeta Motor České Budějovice, HC Škoda Plzeň, Česko, Jaroslav Modrý, Peter Fabuš, Miroslav Zálešák, Martin Hujsa, Marek Pinc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První nováček, z Kazachstánu přichází Martin Heřman  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.