Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Recept na Perníkáře nenašli už posedmé v řadě

Sezonu a půl trvající neporazitelnost Pardubic při vzájemných duelech s HC Mountfield se v úterý večer prodloužila již na sedm duelů. Východočeši potrestali na ledě Budvar arény špatnou produktivitu domácích hokejistů a zcela po zásluze si odvezli maximální bodový zisk, čímž se přiblížili nedlouho před koncem základní části extraligy průběžně třetímu Motoru na dostřel.

Hráči Pardubic přijeli na jih Čech patřičně nažhaveni smazat čtyřbodové manko právě na domácí Mountfield, a tak oba týmy vstoupily do zápasu aktivně. Dost práce měli oba gólmani, přesto se o něco více zapotil pardubický Růžička. Na začátku 9. minuty však byl kvůli zdržování hry vyloučen mladíček v dresu domácích Rousek a hosté dokázali trochu lacinou chybu po sedmi sekundách potrestat. Koukal namazal zpoza brány forvardovi Janu Kolářovi, jenž gólmana Motoru prostřelil – 0:1.

Velkou šanci ke zkorigování skóre měli domácí na konci své první početní výhody v 15. minutě, když se Šimánek neúspěšně snažil ve velkém závaru dotlačit puk za Růžičkova záda. To, že Mountfield po obdržené brance zase přidal, dokazovala střela Langhammera, kterou gólman Pardubic vyrazil jen před sebe. Zanedlouho hrozil budějovický útočník znovu, on ani Gulaš se ale do střelecké listiny nezapsali.

Na začátku druhé třetiny dostali hráči domácího celku výhodu hned tří přesilových her v řadě za sebou. Tentokrát to vůbec nevypadalo, že je tato činnost v poslední době jejich slabou stránkou. Snažili se hrát aktivně a stále ohrožovali východočeskou branku. Tu však s přehledem hájil kouzelník Martin Růžička, který kryl všechny puky létající z hokejek Budějčáků. Skvělý zákrok předvedl především při pokusu Mertla, jenž dostal přihrávku zpoza brány. Puk zastavil  gólman Perníkářů ještě před brankovou čarou, což nakonec potvrdil i videorozhodčí.

Sporadickou šanci Pardubic musel likvidovat na druhé straně Jakub Kovář, když zneškodnil nájezd Jana Koláře. Ten totiž využil chyby při jihočeské rozehrávce a hnal se nikým nestřežen přímo na budějckého muže v masce. Další výbornou možnost zahodil ve 31. minutě Mertl, připravený Růžička jej ale opět vychytal a puk rukou vyrazil.

Velkou ranou pro Motor byla druhá inkasovaná branka na konci osmatřicáté minuty. Markovič objel Kovářovu branku, přihrál do výhodné pozice Robertu Kousalovi a ten zvýšil na 2:0 z pohledu Pardubických. Domácí tak dostali pořádnou lekci z produktivity, jelikož nespočet jejich šancí zůstal nevyužit, naopak hosté z ojedinělé akce vytěžili maximum.

První větší šance třetí dvacetiminutovky v podání Pardubic skončila dalším gólem. Střela Radovana Somíka minutu a čtvrt od úvodního buly proletěla nad vyrážečkou domácího brankáře pod horní tyčku a bylo takřka rozhodnuto – 0:3. Poté, co Jakub Kovář zneškodnil šanci Nahodila po nájezdu dva na jednoho, zamířil na střídačku a pustil do hry svého parťáka Pavla Kantora. Podle trenéra Výborného nebyla opora jihočeského mančaftu úplně zdravotně v pořádku...

Definitivní gólová pojistka hostů přišla v 54. minutě. V pohodě hrající Pardubice předvedly během přesilovky něco ze svého umění, když Starého pas přistál přesně na hokejce reprezentačního útočníka a kapitána východočeského týmu Petra Koukala, který už jen zblízka doklepl puk do sítě. Přeci jen trochu pozitivnější tečku za nepovedeným duelem udělali Budějčtí za necelé dvě minuty. Paradoxně v oslabení na konečných 1:4 snížil a o čisté konto Růžičku připravil Jiří Šimánek.

HC Mountfield – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Kolář I (Koukal, Kolář II), 38. Kousal (Markovič), 42. Somík (Nahodil), 54. Koukal (Starý, Píša). Rozhodčí: Pešina, Polák – Jindra, Kostka. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4517.

HC Mountfield: Kovář (48. Kantor) – Ptáček, Kranjc, Novák, Vráblík, Kolarz, Němeček – Burian, Kašpařík, Šimánek – Gulaš, Langhammer, Květoň – Kuchejda, Mertl, Švihálek – Rousek, Červený, Pšurný. Trenér František Výborný.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Růžička – Píša, Kočí, Benák, Kolář II, Borer, Sičák, Drtina, Havíř – Kolář I, Koukal, Starý – Radil, Nahodil, Somík – Markovič, Kousal, Buchtele – Šagát, Zohorna, Cetkovský. Trenér Pavel Hynek.

Štítky HC Dynamo Pardubice, Mountfield Hradec Králové, Martin Růžička, Madeta Motor České Budějovice, Petr Koukal, Budvar aréna, Jakub Kovář, Jan Kolář, Jiří Šimánek, Robert Kousal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recept na Perníkáře nenašli už posedmé v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.