Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Reprezentační šestnáctka trénuje u Pouzara

Od pondělí se v Hokejovém Centru Pouzar připravuje nejen na blížící se turnaj v Rakousku nejmladší hokejový národní tým České republiky. Šestnáctka trénuje v Budějcích pod taktovkou hlavního kouče Roberta Reichela a bývalého hráče Motoru, nyní manažera tohoto reprezentačního výběru Jiřího Lály.

Skoro tři desítky nadějných hokejistů ze všech koutů naší země mají na kempu v Českých Budějovicích nabitý program. Vstávají ve čtvrt na osm a každý den pro ně končí ve 22 hodin večerkou.

Kromě suché přípravy, kterou absolvují střídavě venku a ve sportovní hale, využívají v nově vybudované hale Jaroslava Pouzara ve Čtyráku dvakrát denně i ledovou plochu.

Ve středu odpoledne si mladíci užili návštěvu pivovaru Budějovický Budvar, dnes dokonce přijel průběh soustředění zkontrolovat šéftrenér Českého svazu ledního hokeje Slavomír Lener.

„Máme připravený celodenní program. Je to kemp, na kterém se pracuje a trénuje, takže na návštěvu plovárny nebo jinou zábavu není čas,“ řekl Budějcké Drbně manažer reprezentace České republiky U16 Jiří Lála.

Realizační tým se na první pohled zdá se zázemím zimního stadionu Jaroslava Pouzara i s celkovým průběhem soustředění velmi spokojený.

„Zatím tady všechno probíhá v pořádku. Jen škoda, že v hale ještě není zprovozněné ubytování. Hokejové Centrum Pouzar nám ale zajistilo komfortní přepravu mezi halou a příjemným hotelem,“ dodal stříbrný olympijský medailista z roku 1984 v Sarajevu.

Pro Hokejové Centrum Pouzar je soustředění mladých reprezentantů první spoluprací s některým z národních mužstev. „Při slavnostním otevření jsme tu měli pana Lenera. Líbilo se mu, jak je hala zařízená, a domluvili jsme se, že by se tady občas mohly uskutečnit soustředění mládežnických mužstev,“ popsal navázání spolupráce s ČSLH Jaroslav Pouzar.

Podle něj bude jeho hokejová aréna pro mančafty ještě vhodnějším místem pro trénink, až se budou moci hráči a realizační týmy přímo na stadionu také ubytovat.

„Sláva Lener mě tehdy informoval, že by tady mládežníci mohli v budoucnu sehrát i nějaké mezinárodní zápasy,“ potvrdil trojnásobný držitel Stanley Cupu, nejcennější hokejové trofeje světa.

Soustředění na jihu Čech se účastní i českobudějovický obránce Ondřej Kachyňa. „Těžko jej můžu přesně charakterizovat, je to velký hráč. Jsme národní mužstvo a výběr hráčů je trochu širší, během sezony se pak dá ještě doplňovat. Všichni mají šanci. Záleží na každém z kluků, kdo ji jak dokáže využít,“ uzavřel manažer Lála.

Mladí reprezentanti budou v hale Jaroslava Pouzara do pátečního poledne a znovu se tady objeví od 12. do 15. srpna, tedy těsně před odjezdem na turnaj v rakouském Salzburgu. Zájemci o sledování tréninku tedy mají opět možnost sledovat mladé nadějné hráče pohodlně z prostor zdejší restaurace.

Štítky hokej, reprezentace U16, Hokejové Centrum Pouzar, České Budějovice, přípravený kemp, soustředění, Jiří Lála, Česko, Madeta Motor České Budějovice, Robert Reichel, Jaroslav Pouzar, Rakousko, Český svaz ledního hokeje, Slavomír Lener

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Reprezentační šestnáctka trénuje u Pouzara  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.