Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Retro utkání proti favoritovi Jihočechům nevyšlo

Po 77 letech se pod Černou věží utkaly týmy Českých Budějovic a Mladé Boleslavi. Tentokrát se ale nehrálo na slepém rameni Malše, nýbrž pod střechou moderní Budvar Arény. Domácím ale dresy mužstva AC Stadion štěstí nepřinesly a lídrovi prvoligové tabulky podlehli v těsném poměru 1:2.

Úvod televizního utkání měl slavnostní nádech. Ještě než bylo vhozeno úvodní buly, na ledě se objevili Vladimír a Petr Mizerovi, synové bývalé opory Stadionu České Budějovice a československého reprezentanta Františka Mizery, a společně s prezidentem znovuzrozeného Motoru Romanem Turkem a generálním manažerem Stanislavem Bednaříkem nechali ke stropu zimního stadionu vytáhnout pamětní dres svého otce.

Zahajovací dvacetiminutovka prvoligového zápasu 37. kola nabídla svižný hokej. K dokonalosti mu však chyběly tolik potřebné góly. Navrch měli domácí hráči, kteří zahrozili především střelou Kasíka, hosté zase byli aktivnější v jediné početní výhodě. Jinak se ale gólmani obou celků moc nezapotili.

Skóre na světelném ukazateli se začalo hýbat až ve druhé třetině. Běžela 26. minuta a zkušený mladoboleslavský kapitán David Výborný dokázal z předbrankového prostoru propasírovat v přesilové hře puk mezi Halmošiho betony - Bruslaři vedli 0:1.

Na jeden z rychlých protiútoků Středočechů doplatili domácí ve 33. minutě, když kanonýr Tomáš Klimenta opět našel malou skulinku mezi betony budějckého gólmana a zvýšil na 0:2. Se svěřenci trenéra Petra Rosola to v tu chvíli nevypadalo moc dobře.

Naštěstí je ale dokázala vrátit do tempa dlouhá přesilovka pět na tři, ve které měli dvě stoprocentní šance, obě ale zůstaly trestuhodně nevyužity. Po tyčce trefené Pabiškou se Motor konečně prosadil dobře postaveným Jiřím Bártou a drama bylo na světě - 1:2.

Ve třetí třetině už Mladá Boleslav kromě nepovedeného úniku Třetiny nepřipustila žádné drama a jednogólový náskok si zkušeně pohlídala. České Budějovice navíc promarnily další dvojnásobnou přesilovku, což nakonec proti vedoucímu týmu tabulky rozhodlo.

„Viděli jsme vyrovnaný zápas, bohužel - stejně jako už v této sezoně mnohokrát - jsme prohráli o gól. Kdybychom aspoň jednu z přesilovek pět na tři využili, mohlo být prodloužení. Takhle nemáme nic. Hráli jsme dobře, bohužel ale bez bodu. Byl bych radši za špatný výkon oceněný bodovým ziskem, než odehrát krásný zápas,“ komentoval utkání trenér Motoru Petr Rosol.

„Dneska především nešlo o žádnou reklamu na hokej. Byl to velký a urputný boj. Hokejovost na naší straně chyběla. I když soupeř prohrává smolně o jeden gól, věděli jsme, že to nebude žádná přestřelka a rozhodovat bude každá branka. Soustředili jsme se na přesilovky, které nám vyšly, naopak dvojnásobné oslabení se nám povedlo zvládnout,“ zhodnotil výkon mladoboleslavských hokejistů asistent trenéra a rodilý Jihočech Marian Jelínek.

Budějcký ČEZ Motor, předposlední tým tabulky, ve středu zajíždí k dalšímu utkání na horký led průběžně druhé Olomouce, v sobotu od 17 hodin přivítá na svém ledě sedmý AZ Havířov.

ČEZ Motor České Budějovice - BK Mladá Boleslav 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 38. Bárta (Třetina, Šachl) - 26. Výborný (Toman, D. Vrbata), 33. Klimenta (Mikulík, Němeček). Rozhodčí: Jílek, Schmejkal - Svoboda, Špůr. Vyloučení: 7:7, navíc Skuhravý (CEB) 10 minut. Využití: 0:1. Diváci: 3475.

ČEZ Motor České Budějovice: Halmoši (Kůdela) - Kasík, Vráblík, Kotaška, Chmelíř, Pavlíček, Prokop, Kříž, Kuchejda - Šperger, Ferebauer, Kotalík - Šachl, Ondřej, Bárta - Skuhravý, Boháč, Třetina - Rob, Melka, Vaniš. Trenér Petr Rosol.

BK Mladá Boleslav: Valent (Will) - Němeček, Ovčačík, Protivný, Kurka, Toman, Meland, Jindra - Nouza, Mikulík, Demel - Lenc, Výborný, Broš - Vrbata, Musil, Pabiška - Klimenta, Jarůšek, Starý - Volf. Trenéři František Výborný a Marian Jelínek.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 po 37. kole: 1. Mladá Boleslav, 2. Olomouc, 3. Jihlava, 4. Havlíčkův Brod, 5. Litoměřice, 6. Třebíč, 7. Havířov, 8. Benátky nad Jizerou, 9. Šumperk, 10. Ústí nad Labem, 11. Kadaň, 12. Beroun, 13. ČEZ MOTOR, 14. Most.

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, BK Mladá Boleslav, 1. liga, 37. kolo, Madeta Motor České Budějovice, Budvar aréna, Malše, Černá věž, David Výborný, Petr Rosol, Jiří Bárta, Tomáš Klimenta, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Retro utkání proti favoritovi Jihočechům nevyšlo  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.