Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

S Kometou urval Motor body v dramatickém závěru

Loňského vicemistra a tým s obrovskou fanouškovskou základnou hostili v úterý večer na vlastním kluzišti budějčtí hokejisté. Kometa Brno se v posledních týdnech trápí, proto chtěla na jihu Čech bodovat naplno. Zápas ale za stavu 2:2 dospěl až do nájezdů, ve kterých byl úspěšnější domácí Motor.

V atraktivní dohrávce 19. kola Tipsport extraligy mezi HC Mountfield a Kometou Brno šli do brzkého vedení hosté, když na začátku 4. minuty využili špatného střídání budějckého týmu, Čermák namazal Hynku Zohornovi a ten přesným projektilem Kováře překonal.

První střela dosud nevýrazných domácích, oslabených nově o zraněné Langhammera, Kohna a Janka, přišla až v 8. minutě z hole Knotka, jinak ale měla více ze hry Kometa.

Největší šance Mountfieldu měl minutu před koncem Suja. Brněnského brankáře Trvaje, jenž během první třetiny moc práce neměl, však nadvakrát nepřekonal.

Nevýrazný výkon budějckých hokejistů pokračoval i po přestávce, a tak se nemohl nikdo divit, že přišel druhý trest. Koreis objel s pukem branku, jeho zakončení ještě Kovář pokryl, ale na dorážejícího Martina Dočekala už byla domácí opora krátká - 0:2.

Až s blížící se polovinou duelu se začali domácí dostávat do tempa a zákroky přibývaly také do Trvajových statistik. Šance Kotalíka, Mertla a Květoně přesto neměly kýžený efekt.

Gólová radost Motoráků přišla až v čase 33:46 - Šimánek při pokusu vystřelit zlomil hůl, naštěstí stál hned za ním Peter Frühauf a ten svou tvrdou bombou propálil všechno, co mu stálo v cestě.

Ke konci prostřední dvacetiminutovky měli Jihočeši pár dalších možností na vyrovnání skóre, brněnská defenziva dirigovaná spolehlivým Jiřím Trvajem ale zatím odolávala.

A dobývání svatyně Komety pokračovalo i po přestávce. Tak jako v úvodu měli převahu hosté, poslední perioda probíhala podle opačného scénáře. Mountfield byl mnohem aktivnější a sklidil zasloužené ovoce v podobě vyrovnávací branky.

Rozhodující moment utkání nastal pět minut před koncem, když Kometa šla při vyloučeních Bičánka a Hrušky do třech. Tuto převahu sice Motor nevyužil, ale z obrovského tlaku nakonec gól padl. Zasloužil se o něj Lukáš Květoň, který v 57. minutě skvělou střelou z kruhu vyrovnal - 2:2. Kometa byla v tu chvíli ve čtyřech.

O držiteli bonusového bodu se mělo rozhodnout v prodloužení, tam ale diváci branku neviděli, takže přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich se do střelecké listiny zapsal jako jediný domácí útočník Lukáš Květoň, a tak se Jihočechům povedlo protáhnout vítěznou sérii už na pět zápasů.

„V první třetině jsme vypadali unaveně. To se zlepšilo až po přestávce, kdy se nám povedlo dát kontaktní gól, navíc jsme začali lépe bruslit. Zbytek utkání jsme měli víc pod kontrolou než soupeř, proto si myslím, že ten extra bod je zasloužený,“ tvrdil po zápase kouč domácích Peter Draisaitl.

Trenér Komety Zdeněk Venera k výkonu svého týmu uvedl: „Podle posledních výsledků jsme čekali, že gólů moc nepadne. České Budějovice totiž teď výborně brání, drží je i brankář Kovář.  Zápas jsme měli dobře rozehraný, o naší prohře rozhodla dvě vyloučení v závěru. Nebýt jich, věřím, že bychom to dotáhli do vítězného konce.“

Příští zápas čeká HC Mountfield hned v pátek opět doma. Důležitý duel sehrají hokejisté z jihočeské metropole od 17.30 hodin proti perníkářům z Pardubic, úřadujícím mistrům extraligy.

HC Mountfield - HC Kometa Brno 3:2sn (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 34. Frühauf (Šimánek), 57. Květoň (Dej, Šimánek), rozhodující nájezd proměnil Květoň - 4. Zohorna (Čermák), 23. Dočekal (Koreis). Rozhodčí: Pešina, Hribik - Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 3834.

HC Mountfield: Kovář - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Kolarz, Vráblík, Dietz - Suja, Mertl, Šimánek - Dej, Kotalík, Květoň - Rousek, Knotek, Škoda - Rob, Červený, Švihálek. Trenér Peter Draisaitl.

HC Kometa Brno: Trvaj - Žižka, Dujsík, Švrček, Bičánek, Kováčik, Malec - H. Zohorna, Čermák, J. Svoboda - T. Svoboda, Divíšek, J. Hruška - Dočekal, Koreis, Burian - Petrovický. Trenér Zdeněk Venera.

Štítky hokej, HC Mountfield, HC Kometa Brno, extraliga, Madeta Motor České Budějovice, Mountfield Hradec Králové, hokejista, Lukáš Květoň, Česko, Martin Dočekal, Peter Frühauf, Peter Draisaitl, Extraliga ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S Kometou urval Motor body v dramatickém závěru  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.