Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Semifinálový start jak se patří. Motor přetlačil Třebíč a ujímá se vedení

Spousta vyloučení, elektrizující atmosféra a sedm gólů, z toho čtyři se vlnily v síti soupeře. Start prvoligového semifinále v Budvar Aréně nabídl více než šesti tisícovkám fanoušků parádní podívanou, kterou hokejisté ČEZ Motoru České Budějovice završili výhrou nad Horáckou Slavií Třebíč. Odveta se hraje zítra.

Téměř vyprodané hlediště se z úvodní branky radovalo ve 3. minutě zápasu. Motoráci hráli dvojitou početní výhodu, Straka poslal přihrávku na pravý kruh, kde stál Tomáš Nouza a domácí kanonýr se štěstím procedil kotouč skrz Horčičkovu výstroj. Ještě v první třetině mohly České Budějovice své vedení navýšit, jelikož opět hrály v pěti proti třem, tentokrát se ale neprosadily.

Hrálo se ve vysokém tempu a bojovný hokej se musel fanouškům líbit. Slibnou příležitost měla Třebíč v páté minutě díky pokusu Dolníčka, jenže Bláha byl na svém místě. Největší šanci hostů si vypracoval v 17. minutě Holík, když prošel domácí obranou jako nůž máslem, stejně jako všichni jeho spoluhráči ale narazil na gólmana Jihočechů.

Horácká Slavia vstoupila do prostřední dvacetiminutovky aktivně a sklidila za to ovoce. Nabídnutá přesilovka pět na tři byla pro tým, který je v početní výhodě velmi produktivní, vodou na mlýn, Havel nahrál přes pásmo volnému Matěji Pekrovi a ten se ve 24. minutě před odkrytou klecí nemýlil - 1:1.

Vzápětí mohl třebíčský celek poslat do vedení Wasserbauer, na Bláhovi si však útokem po levém křídle vylámal zuby. Převaha hostů s přibývajícím časem postupně uvadala, a tak o sobě dávali vědět i domácí. Slušnou šanci měl Nouza, Horčičku v pádu po faulu nepřekonal.

Výbuch emocí zažila Budvar Aréna v čase 33:10, kdy obránce Bohunický vypálil v početní výhodě od modré čáry, do jeho střely položil hokejku Martin Heřman a povedenou tečí znovu zajistil Motoru náskok. A protože hráči svá mířidla už na závěrečné okamžiky neseřídili přesně, do kabin se odcházelo za stavu 2:1.

Svůj okamžik slávy si ve 47. minutě užil Marek Vaniš. Útočník třetí formace po Švihálkově nahrávce nadvakrát překonal třebíčského brankáře a zvýšil už na 3:1. Fantastická atmosféra na budějckém zimáku gradovala o necelou minutu později, když se prosadil kapitán Josef Straka a využil tak třetí přesilovku Motoru pondělního duelu.

Na vítězství hráčů v modrých dresech naštěstí nic nezměnil závěrečný tlak hostujícího týmu, který odstartovala druhá branka Davida Dolníčka v 51. minutě. Kapitán Horácké Slavie se šťastně prosadil při hře pět na tři odrazem od brusle - 4:2. Utkání neuvěřitelně zdramatizoval Matěj Pekr třiašedesát sekund před sirénou při power-play, závěr pak ale domácí dohráli takticky a jdou v sérii do vedení.

„Série bude o disciplíně, vyloučených a přesilových hrách. Věděli jsme, že Třebíč má smrtící přesilovky, přesto jsme byli mockrát v oslabení. Na konci jsme to ale se štěstím ubránili. Jsem za to rád,“ řekl po zápase kouč Motoru Petr Rosol.

„Viděli jsme bojovné utkání s parádní atmosférou a spoustou vyloučení. Oba týmy se v početních výhodách prosadily, o výsledku ale rozhodl jediný gól při hře pět na pět,“ hodnotil duel asistent třebíčského kouče Radek Novák.

Druhé semifinálové střetnutí se bude hrát hned zítra, v úterý 10. března od 17:30 znovu na ledě českobudějovické Budvar Arény.

ČEZ Motor České Budějovice - SK Horácká Slavia Třebíč 4:3 (1:0, 1:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 3. Nouza (Straka), 34. Heřman (Bohunický, Nouza), 47. Vaniš (Švihálek, Semrád), 48. Straka (Heřman) - 24. Pekr (Havel, Holík), 51. Dolníček (Holík, Erat), 59. Pekr (Havel, Bilčík). Rozhodčí: Mikula, Mrkva - Bryska, Skopal. Vyloučení: 10:12, navíc Bohunický (CEB) 10 minut a Erat (TRE) 10 minut. Využití: 3:3. Diváci: 6354. Stav semifinálové série: 1:0.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Semrád, Škopek - Kuchejda, Rob, Boháč - Nouza, Straka, Heřman - Vaniš, A. Přibyl, Švihálek - Švec, Trummer, Pašek - Marek. Trenér Petr Rosol.

SK Horácká Slavia Třebíč: Horčička (Dusík) - Malena, Holík, Zdráhal, Bartoň, Bilčík, M. Přibyl, Charousek - Erat, Dolníček, Havel - Wasserbauer, Čuřík, Pekr - Vodný, Raška, Králík - Jaroš, Čech, Voženílek. Trenér Jiří Mička.

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, SK Horácká Slavia Třebíč, 1. liga ČR, play-off, semifinále, Madeta Motor České Budějovice, Budvar aréna, Josef Straka, Tomáš Nouza, Martin Heřman, Matěj Pekr, HC Slavia Praha, Petr Rosol, 3 Italy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan HIRT

Tak,tak je to správné,tak to má byt.....a zítra repete!!!!!

Pondělí, 9. března 2015, 20:52Odpovědět

Semifinálový start jak se patří. Motor přetlačil Třebíč a ujímá se vedení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.