Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Snad za rok. Motor si po prohře v Chomutově musí prodloužit účast v první lize

Je konec. Není ale třeba nijak smutnit, českobudějovičtí fanoušci a příznivci hokejistů Motoru zažívájí vynikající sezonu. Desáté utkání na ledě Chomutova se Jihočechům moc nepovedlo, ačkoliv šli po dvaašedesáti sekundách do vedení. Nakonec přinesl duel jasné vítězství Pirátů a potvrzení konce snu o účasti v české nejvyšší soutěži.

V posledním vzájemném utkání začali lépe hostující hokejisté. Už ve druhé minutě využili Budějčáci zaváhání obrany Pirátů a Tomáš Nouza mohl po střele Kuchejdy dorážet do poloodkryté klece.

Vyrovnáno bylo v šesté minutě. Motor nejprve ustál přečíslení, ale následně našel zpoza branky Dušák nikým nehlídaného Libora Šuláka, jenž si sjel před branku a překonal Gábu.

Chomutov zvládl otočit vývoj za minutu a dvanáct sekund. V oslabení ujel Jánu Muchovi forvard Marek Hovorka, nejprve jihočeskému gólmanovi naznačil tvrdou střelu, poté však využil jeho rozhození a puk přesně umístil za jeho záda.

Desátá minut přinesla třetí branku v síti Českých Budějovic. Toman dojel nahozený kotouč za svatyni hostů, oklamal obranu Motoru zpětnou zadovkou směrem mezi kruhy pro vhazování v útočném pásmu, kam si najel David Květoň a zvýšil na 3:1.

Jihočeši v následných minutách odolávali silnému tlaku i během přesilových her a byli rádi za stav, který je držel v kontaktu se soupeřem.

Do těžké situace se svěřenci Petra Rosola dostali na začátku sedmadvacáté minuty. Chlouba nahrál před brankoviště bráněnému Marku Račukovi, který si s pukem poradil elegantní otočkou kolem beka a překonal Gábu.

Další úspěšný zásah si připsali Chomutovští v přesilovce. Uteklo z ní čtrnáct sekund, když se tři hráči Budějc soustředili na puk za brankou, Hovorka našel na středu volného Nikolu Gajovského, jenž dostal kotouč za mladého muže s maskou už popáté a donutil ho střídat.

Ondřej Bláha musel v průběhu druhé třetiny řešit zapeklité situace, podařilo se mu ale nekapitulovat. Motor věděl, že se ve třetí části bude zápas už jen dohrávat.

Jenže po šestatřiceti sekundách se červené světlo rozsvítilo za budějckou brankou znovu. Gajovský zavezl po levé straně puk do útočného pásma, posunul jej na Davida Květoně, který si puk stáhl k sobě a bekhendem překonal Bláhu.

Své první starty si v tu dobu dopřával sedmnáctiletý útočník Jakub Doktor. Raději by snad ale do zápasu nenastoupil. Punc debaklu dal duelu ve třiapadesáté minutě Lukáš Květoň. Po několika nepovedených šancích se bývalý Jihočech ocitl za obranou Motoru, McGregor jej od mantinelu našel krásnou přihrávkou a pro zkušeného hráče bylo lahůdkou zakončit.

Ostrý závěr utkání už nic zásadního nepřinesl. Piráti tak zaznamenali důležitou výhru, pro Motor to naopak znamenalo definitivní potvrzení další účasti v první lize.

Domácí derniéru s velmi úspěšnou, ale ne snovou sezonou, obstarají České Budějovice v pátek proti Olomouci. Start je naplánován na 17:30.

Piráti Chomutov - ČEZ Motor České Budějovice 7:1 (3:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Šulák (Dušek, McGregor), 7. Hovorka (Rýgl), 10. D. Květoň (Toman), 27. Račuk (Chlouba, Šagát), 32. Gajovský (Hovorka, Hřebejk), 41. D. Květoň (Gajovský, Skinner), 53. L. Květoň (McGregor, Dušek) - 2. Nouza (Kuchejda, Vráblík). Rozhodčí: Hodek, Šindler - Lhotský, Tošenovjan. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4013.

Piráti Chomutov: Kopřiva (Hanuljak) - Rutta, Skinner, Rýgl, Drtina, Šulák, Toman - Hovorka, Gajovský, Hřebejk - Květoň D., V. Růžička, Kaše O. - McGregor, Dušek, Květoň L. - Račuk, Chlouba, Šagát - Veselý. Trenér Břetislav Kopřiva.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (32. Bláha) - Žovinec, Punčochář, Vráblík, Suchánek, Semrád, Mucha, D. Růžička - Švihálek, Pajič, Přibyl - Kuchejda, Straka, Nouza - Boháč, Rob, Vaniš - Pašek, Švec, Marek - Doktor. Trenér Petr Rosol.

Neúplné pořadí barážové tabulky: 1. Chomutov (19), 2. Olomouc (17), 3. Slavia (16), 4. MOTOR (8)

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, Piráti Chomutov, hokej, baráž, extraliga, první liga, Madeta Motor České Budějovice, David Květoň, Marek Hovorka, Tomáš Nouza, Libor Šulák, Marek Račuk, Ján Mucha, HC Olomouc, Petr Rosol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Snad za rok. Motor si po prohře v Chomutově musí prodloužit účast v první lize  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.