Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Strakův útok dirigoval čtvrtou výhru Motoru v řadě

Hokejisté Motoru se drží na vítězné vlně. Na nejvzdálenějším ledě v Havířově se sice dvakrát museli dostávat z nepříliš lichotivé situace, psychicky odolný výběr Petra Rosola ale vše zvládl a domů veze hodně cenné vítězství 7:4.

Fanoušci hry ze zajištěné obrany si ve slezském městě moc na své nepřišli. K vidění bylo od prvních minut velmi útočně laděné utkání. Do vedení se dostali domácí. Pechanec zavezl kotouč za modrou čáru hostů, krásnou zadovkou vybídl ke střele Martina Lenďáka, jenž vyslal tvrdý projektil, na který Bláha nemohl reagovat.

Za 134 sekund však bylo srovnáno. Michal Švihálek trefil z těžké pozice letící puk do odkryté klece a potvrdil, že Motor zatím přesilové hry zvládá. O necelé dvě minuty později se prosadil kapitán Josef Straka, když do prázdné branky uklidil kotouč po krásné kombinační souhře jeho útoku.

K Havířovským se asi nedostal zvuk sirény upozorňující na začátek druhé třetiny, protože jejich vstup do ní byl doslova tragický. Po 88 sekundách se k odraženému puku po střele Nouzy dostal nejrychleji Josef Straka a svým druhým gólem v utkání zvýšil na 3:1. A hned z dalšího střídání se prosadil David Kuchejda, jenž využil přesnou nabídku od Pajiče.

Takový náskok ale asi budějcké hráče hodně zaskočil. Jak jinak si vysvětlit, že v následné přesilové hře ukořistil puk Tomáš Fořt a při samostatném úniku snížil na 2:4. Delší hluché období ve druhé části přerušil až v závěru Antonín Pechanec, kterému v přečíslení dvou na jednoho přesně přihrál Sztefek, aby překonal bezmocného Bláhu. Z jasného zápasu se stalo drama.

Vše navíc ještě na začátku třetího dějství přiživil domácí Robert Říčka, jenž zametl vyražený kotouč do sítě Motoru. Uběhlo však sedmnáct sekund a Tomáš Nouza vrátil vedení na stranu Jihočechů. Nic příjemného pro hlavy Slezanů. Když v 52. minutě našel přesným pasem Boháč volného Davida Kuchejdu, zdálo se, že Budějčtí jsou zpátky na své cestě za čtvrtým vítězstvím v řadě.

Vše podpořil v 54. minutě Michal Švihálek, který měl od Nouzy stejně ulehčenou práci jako Kuchejda od Boháče. Tříbrankový náskok si už Motor vzít nenechal a především po galapředstavení trojice Straka – Nouza – Švihálek bere další tři body do tabulky první ligy.

Teď jsou navíc na programu dva domácí duely. A přijedou dva nováčci. Motor nejprve změří ve středu od 17:30 síly s Chomutovem, na sobotní 17. hodinu je naplánováno střetnutí s Prostějovem.

HC AZ Havířov 2010 - ČEZ Motor České Budějovice 4:7 (1:2, 2:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 13. Lenďák (Pechanec, Sztefek), 27. Fořt, 39. Pechanec (Sztefek), 43. Říčka (Foltýn) - 15. Švihálek (Nouza, Straka), 17. Straka (Nouza, Vráblík), 22. Straka (Nouza), 23. Kuchejda (Pajič), 43. Nouza (Straka, Švihálek), 52. Kuchejda (Boháč), 54. Švihálek (Nouza). Rozhodčí: Přikryl - Hanzlík, Moravec. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 2426.

HC AZ Havířov 2010: Svoboda (Matoušek) - Dresler, Foltýn, Bahounek, Krisl, Lenďák, Valenta, Repe - Jiránek, Loskot, Říčka - Jakúbek, Šlahař, Fořt - Klimša, Pechanec, Sztefek - Tomi, Zdráhal, Chmielewski, Daneček. Trenér Jan Daneček.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kůdela) - Punčochář, Mucha, Suchánek, Vráblík, Chmelíř, Růžička, Semrád, Parýzek - Kuchejda, Pajič, Boháč - Nouza, Straka, Švihálek - Heřman, Rob, Prokeš - Vaniš. Trenér Petr Rosol.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po nedohraném 10. kole: 1. Třebíč (21 bodů), 2. Jihlava (18), 3. MOTOR (18), 4. Chomutov (18), 5. Litoměřice (18), 6. Kadaň (17), 7. Ústí nad Labem (16), 8. Kladno (15), 9. Benátky nad Jizerou (14), 10. Havířov (14), 11. Šumperk (13), 12. Most (13), 13. Prostějov (8), 14. Havlíčkův Brod (4).

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, hokej, Havířov, první liga, Josef Straka, Tomáš Nouza, Michal Švihálek, Madeta Motor České Budějovice, HC AZ Havířov 2010, Petr Rosol, Antonín Pechanec, David Kuchejda, Robert Říčka, Piráti Chomutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakův útok dirigoval čtvrtou výhru Motoru v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.