Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Tři body z litoměřického ledu mají cenu zlata

Poprvé v sezoně dokázali hráči ČEZ Motoru České Budějovice udolat Stadion Litoměřice a získali tak nesmírně důležité body do prvoligové tabulky před závěrečnou fází soutěže. Výhra na severu Čech je po úspěchu v Šumperku druhým triumfem Jihočechů v řadě na kluzišti soupeře.

Motor zažil pohádkový vstup do zápasu a už ve 2. minutě vedl 0:2, když se v rychlém sledu za sebou prosadili zkušení hráči. Skóre otevřel třiadvacet sekund od úvodního buly kapitán Aleš Kotalík a další zásah do černého přidal po 102 vteřinách hry Petr Šachl.

Litoměřickým se však povedlo zanedlouho snížit zásluhou Marka Hrbase, jenž zužitkoval přesilovou hru po vyloučení budějckého obránce Kříže - 1:2. Do pauzy zůstalo skóre nezměněno a Motor čekal nelehký úkol v podobě uhájení svého těsného náskoku.

To se mu dařilo bohužel jen do 37. minuty, kdy Zdeněk Doležal obešel hostujícího beka a střelou zápěstím z mezikruží překonal Kůdelu. Rozhodující třetí branku vsítil v čase 44:25 Roman Pšurný, k němuž se od mantinelu za brankou odrazil nepřesný střelecký pokus Kasíka - 2:3.

Motoru patří po 44. kole třináctá příčka a postup do play off už je při aktuální ztrátě 13 bodů na osmé místo prakticky nemožný. Jihočeši se tak musí soustředit na získání pokud možno co největšího počtu bodů, které se jim budou v závěru sezony hodit. Poslední dva týmy tabulky si po nadstavbové části soutěže (10 zápasů týmů na 9. až 14. místě systémem každý s každým) zahrají baráž o 2. ligu.

Příští zápas čeká České Budějovice na jejich vlastním ledě tuto středu od 17.30 hodin proti Medvědům Beroun.

HC Stadion Litoměřice - ČEZ Motor České Budějovice 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Hrbas (Koudelka, Švagrovský), 37. Doležal (Rubeš) - 1. Kotalík (Pajič, Boháč), 2. Šachl (Kuchejda, Ondřej), 45. Pšurný (Kasík, Vráblík). Rozhodčí: Petružálek - Koskuba, Šulo. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 960.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (Král) - Šulc, Hrbas, Míka, Husák, Drábek, Žovinec, Málek, Kolář - Čermák, Koudelka, Rubeš - Budínský, Hašek, Chlapík - Doležal, Švagrovský, Škop - Racek. Trenér Jiří Doležal.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Halmoši) - Novák, Kříž, Platil, Chmelíř, Kasík, Vráblík - Kotalík, Pajič, Boháč - Pšurný, Šperger, Melka - Kuchejda, Šachl, Ondřej - Kňazev, Přibyl, Ferebauer. Trenér Petr Rosol.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 po 44. kole: 1. Mladá Boleslav, 2. Olomouc, 3. Jihlava, 4. Havlíčkův Brod, 5. Litoměřice, 6. Třebíč, 7. Havířov, 8. Benátky nad Jizerou, 9. Ústí nad Labem, 10. Šumperk, 11. Beroun, 12. Kadaň, 13. ČEZ MOTOR, 14. Most.

Štítky hokej, HC Stadion Litoměřice, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga ČR, 44. kolo, Madeta Motor České Budějovice, Salith Šumperk, Česko, Aleš Kotalík, Petr Šachl, Roman Pšurný, Jiří Doležal, HC Berounští Medvědi, Zdeněk Doležal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři body z litoměřického ledu mají cenu zlata  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.