Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Turnajovou derniéru se Švédy Jihočeši nezvládli

Budějcký Motor podlehl v duelu o umístění na Red Bulls Salute švédské Frölundě 4:2 a prohrál tak i svůj třetí zápas na finálovém turnaji European Trophy, čímž obsadil konečnou osmou příčku.

V duelu o sedmé místo letošního ročníku European Trophy v Salcburku se už ve třetí minutě nechal vyloučit Květoň. Trojnásobný mistr švédské ligy, který sídlí v Göteborgu, nabídnutou příležitostí pohrdl. Stejně si ovšem počínal HC Mountfield při vyloučení Johanssona.

První desetiminutovka nabídla hokej nahoru dolů s několika nadějnými šancemi na obou stranách. Hellberg a Pavel Kantor, který v zápase zastoupil v brankovišti Jakuba Kováře, si ale dokázali poradit. V následujícím průběhu třetiny už ale oba gólmani kapitulovali. Hellberg nestačil na akci Jiřího Šimánka, který v 16. minutě odpovídal na branku Viktora Backmana.

Frölunda si ale do sirény dokázala vzít ztracené vedení zpět, když se v čase 18:27 trefil Mikael Johansson. Frölunda byla v první třetině častěji zakončujícím celkem, Kantora zaměstnala devětkrát.

Druhá třetina přinesla vypjatější atmosféru, když rozhodčí museli krotit vášně soupeřů. Na šance už mnoho místa v bojovné hře nezbývalo. Olimb na Kantora nevyzrál, mnoho vzušení nepřinesly ani vyloučení – dvakrát pykala Frölunda a za Budějovice byl vyloučen Kolarz.

Švédi ovšem přeci jen byli daleko nebezpečnější, Jihočeši marně vymýšleli, jak na pozornou obranu soupeře. To Frölunda se při signalizovaném vyloučení budějovického hráče dokázala potřetí prosadit. Štastným střelcem byl Henrik Tömmernes – 3:1.

Poslední dějství sehrál švédský celek zkušeně a pohlídal si vítězství. Hrál maximálně účelně a i když směrem dopředu se snažil hrát HC Mountfield, Hellberg mohl být v bráně v klidu – jeho spoluhráči Jihočechy do zakončení nepouštěli.

Fredrik Pettersson se navíc dokázal v ojedinělé příležitosti Frölundy prosadit a posunul svůj tým do vedení 4:1. Odpověděl David Kuchejda, který se prosadil v 54. minutě po kombinaci čtvrtého útoku. Po vstřelené brance Budějovice ožily, ale na další skórování už čekaly marně.

Frölunda tak zvítězila 4:2 a vybojovala konečné sedmé místo na Red Bulls Salute 2011. Nyní už se musí soustředit na souboje v Tipsport extralize - hned v úterý se postaví tým Františka Výborného Pardubicím.

Frölunda Indians - HC Mountfield 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. Backman (Sjöstrom, Lasu), 19. Johansson, 33. Tömmernes (Johansson, M. Olimb), 47. Pettersson (Olimb, Persson) - 16. Šimánek (Martynek), 54. Kuchejda (Mertl, Pšurný). Rozhodčí: Boman, Lepaalo - Widman, Zehenthofer. Vyloučení: 3:2.

Frölunda: Hellberg - Pyörälä, Olimb, Pettersson, Tömmernes, Svedberg, Tolsa, Lundqvist, Axelsson, Bohm, Johansson, Lasu, Sjöström, Backman, Martinsson, Persson, Näslund, Lindqvist, Wikner. Trenér Kenta Johansson.

HC Mountfield: Kantor - Ptáček, Novák, Mikuš, Kolarz, Němeček, Dvořák - Martynek, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Kotalík, Sailer - Červený, Langhammer, Květoň - Kuchejda, Mertl, Pšurný. Trenér František Výborný.

Napsal Michal Špírek, www.hokejcb.cz

Štítky Madeta Motor České Budějovice, European Trophy, Mikael Johansson, Mountfield Hradec Králové, Pavel Kantor, Jiří Šimánek, Fredrik Pettersson, Henrik Tömmernes, David Kuchejda, František Výborný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnajovou derniéru se Švédy Jihočeši nezvládli  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.