Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

V boxerském ringu vyválčili Budějčáci dva body

Doslova vydřené vítězství si připsali na své konto budějčtí hokejisté v barvách HC Mountfield za vyhraný zápas 29. kola extraligy proti Bílým Tygrům z Liberce. Utkání plné šarvátek se pro ně nevyvíjelo nejlépe, nakonec ale Dej stačil deset minut před koncem vyrovnat a Hanzal v prodloužení rozhodl.

Když pomineme ty nejzajímavější hokejové momenty, které v první třetině předváděli především hosté - konkrétně bývalý budějcký hráč Duda, jenž prověřil pozornost navrátilce do domácí branky Jakuba Kováře, publikum se bavilo hlavně několika boxerskými vložkami v 16. minutě.

Staronová tvář v dresu Mountfieldu Milan Toman, který sem přišel na hostování z Mladé Boleslavi, nejprve povalil na led statného Jonáka, pěstmi se oháněli také domácí Prospal, Michálek a Ference. To nejlepší však předvedla dvojice Martin Hanzal - Adam Jánošík.

Útočník Phoenixu se přimotal do strkanice libereckého hráče s Prospalem, o šestnáct centimetrů menšího beka Liberce si odvedl stranou a už to začalo. Oba po chvíli shodili rukavice, po několika ranách do hlavy jim spadly i helmy… jelikož ale vítěze nakonec tento duel nepřinesl, ukončili ho rozhodčí.

Muži v pruhovaných dresech měli v dalších minutách napilno. Na trestnou lavici nakonec poslali Tomana (2 + 2 minuty), Prospala (2 + 2) a Hanzal vyfasoval 2 + 2 + 2 + 10 minut osobní trest. Za Tygry byli potrestáni Jonák (2 + 2), Vlach (2 + 2), Bortňák (2) a Hanzalův sok Jánošík si vyslechl stejný ortel, jako jeho přímý souputník: 2 + 2 + 2 + 10 minut osobní trest.

Dál se hrálo v pěti, síly na ledě zůstaly vyrovnány i za pár chvil, to když se poprali Podlešák s Kájínkem. Oba si šli zchladit hlavu ´za katr´ jen na dvě minuty.

Také druhou třetinu opravdové bitvy mezi Budějcemi a Libercem provázely velké emoce. Domácí měli v úvodních vteřinách obrovský tlak, který však bohužel v branku nepřetavili.

Naopak o slovo se ve 27. minutě přihlásili Bílí Tygři, když využili přesilovku po vyloučení Ptáčka. Spoluhráči naservírovali puk do pravého kruhu svému zcela osamocenému kapitánovi Petru Nedvědovi a ten střelou švihem Kováře, který toho asi moc neviděl, prostřelil - 0:1.

Tato část hry patřila hostům, když měli mírnou převahu a jihočeské hokejisty příliš často do zakončení nepouštěli. Tato situace se ale s přibývajícími minutami začala měnit a svěřenci kouče Draisaitla se postupně začali usazovat v útočném pásmu. Žádná z ošemetných situací před Pincem však gólem neskončila.

Snad největší možnost vyrovnat měl Prospal, jehož střelu pozorný liberecký gólman se štěstím vyrazil do ochranné sítě. Pak už se ale hokej moc nehrál. Vlach dostal za krosček do Tomanova obličeje pět plus do konce, rozezlený Víšek byl vyloučen za vyhození puku z obranné třetiny rukou a korunu tomu všemu nasadili Michálek se Štichem, když předvedli další pěstní souboj. Trapný moment nastal hned vzápětí, když liberecká lavička odmítla poslat vyloučeného hráče na trestnou lavici a poměrně dlouhou dobu se nehrálo.

Od 41. minuty měli domácí hokejisté dlouhou přesilovku - nejprve se jim nabízela výhoda dvou hráčů v poli, poté ještě trval Štichův trest a hosté hráli ve čtyřech. Budějčákům se ale nedařilo vyzrát na výborného Pince, který držel Bílé Tygry nad vodou.

Strážce liberecké klece se zaskvěl také ve 47. minutě po úniku Langhammera. V čase 50:05 ale konečně udeřilo. Kohn od mantinelu našel najíždějícího Rastislava Deje, jenž střelou zblízka fantoma v hostující brance konečně překonal - 1:1.

A protože do konce základní hrací doby už branka nepadla, na řadu přišlo prodloužení a rozhodující gól zápasu. Ten padl dvě minuty a čtyřicet sedm vteřin před koncem nastaveného času po výtečné spolupráci Milana Michálka s Martinem Hanzalem. Druhý jmenovaný ukázal svou střeleckou fazónu a jinak skvělého Pince překonal - 2:1.

„Byl to těžký zápas. Museli jsme hodně bruslit, makat naplno a být trpěliví, abychom Liberec přemohli. Dvou bodů si moc vážíme. Samozřejmě jsme mohli rozhodnout už v našich přesilovkách, ale tak to někdy prostě je. Šancí jsme měli dost, ale Pinc vychytal, co mohl,“ pochválil brankáře Bílých Tygrů kouč Mountfieldu Peter Draisaitl.

Díky čtvrté výhře v řadě se českobudějovický HC Mountfield konečně přiblížil klidnému středu tabulky. S jedním zápasem k dobru Jihočeši nyní ztrácí z desátého místa na třetí Zlín deset bodů, což není s ohledem na předchozí průběh sezony žádné tragické manko. Na druhou stranu - ani cesta na úplné dno není až tak vzdálená.

Před prosincovou reprezentační přestávkou čeká Motor ještě nedělní zápas na ledě mistrovských Pardubic. Úvodní buly bude ve městě perníku vhozeno úderem 17. hodiny odpolední.

HC Mountfield - Bílí Tygři Liberec 2:1p (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 51. Dej (Kohn), 63. Hanzal (Michálek, Ference) - 27. Nedvěd (Bárta, Bulíř). Rozhodčí: Pešina, Minář - Jindra, Skopal. Vyloučení: 14:15, navíc Hanzal (CEB) 10 minut - Jánošík 10 minut a Vlach (oba LIB) 5 minut + OK. Využití: 0:1. Diváci: 4127.

HC Mountfield: Kovář - Ptáček, Jank, Ference, Vráblík, Kolarz, Vydarený, Toman - Dej, Mertl, Podlešák - Michálek, Hanzal, Prospal - Kotalík, Kohn, Šimánek - Langhammer, Knotek, Květoň - Suja. Trenér Peter Draisaitl.

Bílí Tygři Liberec: Pinc - Čakajík, Kájínek, Štich, Jánošík, Moravec, Výtisk, Havíř - Bulíř, Nedvěd, Bárta - Duda, Filippi, Víšek - Pospíšil, Urban, Dušek - Vlach, Bortňák, Jonák - Špaček (42. Špaček). Trenér Filip Pešán.

Štítky hokej, HC Mountfield, Bílí Tygři Liberec, extraliga, Martin Hanzal, Mountfield Hradec Králové, Rastislav Dej, hokejista, Milan Michálek, Milan Toman, Jakub Kovář, Petr Nedvěd, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V boxerském ringu vyválčili Budějčáci dva body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.