Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Václav Pletka letos doufá ve více vstřelených branek

V loňské sezoně vstřelil pouze 8 branek. To je za 56 zápasů na střelce formátu Václav Pletky málo. Loni zkušený forvard prakticky vynechal kvůli zraněnému kolenu celou letní přípravu. Tu letošní absolvoval kompletní a doufá, že v nadcházející sezoně přidá více zásahů.

Začít může už v přípravě, kde čeká Jihočechy European Trophy. „Těšíme se na to. Například Fini hrají úplně jiný hokej, než se hraje v extralize," říká zkušený střelec.

Máte za sebou letní přípravu. Jaká byla z vašeho pohledu?

Jsem rád, že jsem ji absolvoval celou. Loni jsem vlastně kvůli zraněnému kolenu nedělal nic. Letos jsem trénoval celou dobu. Myslím si, že ta letošní byla pestrá. Trenéři do ni vložili nové prvky jako například TRX. Určitě to bylo i zábavnější a celé to proběhlo v klidu.

V programu jste měli i mentální tréninky s Danielem Landou, nebo na konci přípravy paintball na Borku. Bylo to pro vás také zpestření?

Je to pro nás super. Například při tom paintballu jsme byli úplně splavení, jelikož bylo hrozné horko a měli jsme na sobě maskáče. Je to úplně něco jiného, než třeba kroužit na dráze stadionu. Každý trénink má něco a je to pro nás pozitivní.

Loni jste vynechal celou přípravu. Myslíte si, že se to projevilo i poté v sezoně?

Asi ano. Člověk v sezoně žije z toho, co natrénoval přes léto. Když poté začne sezona, moc času už na nějaké dohánění kondice není. Hlavně jak jsem již řekl, s tím kolenem jsem měl problémy až do ledna. Do té doby mi to neustále natékalo a měl jsem s tím další trable. Člověk nemůže to koleno zatížit tak, jak by chtěl a nemůže hrát na sto procent. Jsem rád, že jsem letní přípravu absolvoval celou a doufám, že se to promítne i v té nadcházející sezoně.

Loni jste vstřelil na své poměry pouze osm branek. Kolik jich můžeme čekat letos?

Doufám, že to bude lepší než loni. Je pravda, že v uplynulém ročníku jsem vstřelil nejméně branek od té doby, co hraji za muže. Věřím v to, že se to zlepší, a že ty branky zase začnu dávat.

Zahájili jste přípravu na ledě. Těšil jste se po dvouměsíčním drilu na suchu?

Určitě. Každého to baví na ledě více, než třeba běhat na oválu. Člověk si vstřelí nějaký ten gól. Je to pro nás mnohem lepší.

Je ve vašich letech nástup na led něco specifického nebo už je to spíše taková každoroční rutina?

Už mám něco odehraného a beru to prostě tak, jak to je. Samozřejmě se na to všichni těšíme. Měli jsme 25 dnů volno a opět začneme v kabině, proběhne nějaká sranda a znovu se zaběhne klasický režim.

Čeká vás letní European Trophy. Jak vás prověří zahraniční konfrontace?

Čekají nás zahraniční týmy a vyzkoušíme si, jak se s nimi hraje. Je to zase úplně jiný hokej. Například Fini hrají úplně odlišný hokej, než se hraje v extralize. Určitě to má něco do sebe a uvidíme, co nám to přinese.

Štítky Václav Pletka, hokej, Daniel Landa, European Trophy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Václav Pletka letos doufá ve více vstřelených branek  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.