Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zdeněk Blažek končí ve správní radě občanského sdružení

Jak jsme vás již informovali, v pondělí se sejdou zástupci klubu HC Motor s představiteli občanského sdružení HC České Budějovice. U těchto jednání o spolupráci už ale bude chybět Zdeněk Blažek, který odstoupením z pozice člena správní rady již nebude v občanském sdružení dál figurovat.

Dnes večer se na webu HC České Budějovice objevilo oficiální prohlášení Zdeňka Blažka, které uveřejňujeme v kompletním znění.

„Ke dni 26. srpna 2013 odstupuji z pozice člena správní rady občanského sdružení HC České Budějovice. K tomuto kroku mě vedou události v českobudějovickém hokeji v posledních týdnech, kdy se opakovaně objevují výzvy k mému odstoupení. Důvodem těchto výzev je, že já jako osoba jsem viníkem odchodu extraligy ledního hokeje z města České Budějovice. Já se v žádném případě necítím jako viník a myslím, že kdo přemýšlí bez emocí, tak asi dobře chápe, co tím myslím.

Odchod extraligy ledního hokeje z Českých Budějovic je i pro mě řešením, se kterým nesouhlasím, ale toto rozhodnutí přece učinil někdo jiný než já. Byl to majitel klubu a důvod, proč to udělal, všichni dobře známe. Důvodem byla nedohoda na spolupráci hlavně s městem. Já jsem v této záležitosti nevyjednával ani na jedné straně, takže příčinu lze velmi těžko hledat v mé osobě. V době, kdy se o tomto vyjednávalo, jsem ani nebyl členem představenstva HC Mountfield, jak někteří zasvěcení uvádějí.

Co se týká mé angažovanosti v občanském sdružení HC České Budějovice, tak tam nelze hledat s odchodem extraligy už vůbec. Poslední dva až tři týdny mě ovšem utvrzují v tom, že veřejnost (aspoň její část) chce viníka a toho našla v mé osobě. Dokud tyto výzvy směřovaly na mě osobně, eventuálně na správní radu občanského sdružení, tak jsem měl snahu odpovídat a vysvětlovat, ale v poslední době se útoky rozšířily i na moji rodinu, a to je již dle mého názoru za hranou.

To je hlavní důvod mé rezignace. Skupina lidí, která vytvořila tento tlak na mě, je - dle mého názoru - manipulována skutečnými viníky odchodu extraligy hokeje z města. Jsem přesvědčen, že čas ukáže, že tomu opravdu tak je a skuteční viníci budou označeni.

Jinak občanské sdružení má úplně jiné cíle, než je provozování dospělé soutěže ve městě, a nikdy to nebyla ambice občanského sdružení ani osob ve správní radě občanského sdružení.

Protože patřím mezi lidi, kteří dlouhodobě podporují sport ve městě České Budějovice, a zvláště hokej, ať byl majitelem klubu kdokoliv, přeji hokeji, aby se vrátil brzy tam, kam dlouhodobě patří. Jestli tomu pomůže moje rezignace na post v občanském sdružení, tak budu spokojen.“

Ing. Zdeněk Blažek

Štítky HC České Budějovice, Zdeněk Blažek, odstoupení z pozice člena správní rady, občanské sdružení, správní rada, Madeta Motor České Budějovice, hokej, Extraliga ledního hokeje, Mountfield Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Bíca

Škoda, ještě tam mohl odvést spoustu kvalitní práce pro Mountfield...

Neděle, 25. srpna 2013, 21:53Odpovědět

Zdeněk Blažek končí ve správní radě občanského sdružení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.