Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zpátky na zem. Kohouti jasně přehráli Motor a odsoudili jej zpět na poslední místo

Euforie ze dvou vyhraných zápasů v řadě je pryč. Jihočeši totiž nenapodobili výkon z Prahy, kde vyloupili slavistickou baštu v Edenu, a zcela po zásluze prohráli na ledě Olomouce. Propadli se tak opět na poslední místo barážové tabulky a mají na postupové příčky ze všech týmů nejdále.

Jako by ani jeden celků neměl zájem o vítězství. V takovém duchu se nesl úvod první třetiny. O zajímavé šance byla nouze, když už ale nějaká přišla, řešit ji spíše musel hostující Bláha než olomoucký Vošvrda. Na přelomu jedenácté a dvanácté minuty bojovali domácí na brankovišti Motoru, ale Knotek, který měl k puku nejblíže, jej nedokázal dostat do sítě Jihočechů.

Přidávat na obrátkách začali kohouti v závěru úvodní části. Nejprve našel na začátku osmnácté minuty Matai před Bláhou zcela volného Pateru, jenž však ztroskotal na mladém gólmanovi, o pár desítek sekund později zneškodnil budějcký muž s maskou i těžký pokus Marosze.

Do druhého dějství nastoupila Olomouc s ještě větším odhodláním skórovat, stále si však nevěděla rady s vynikajícím brankářem Motoru. Ondřej Bláha pochytal vše, co se mu dostalo pod ruku. Neporadil si jak Dlouhý, tak Matai.

Kohouti byli lepší a diktovali tempo hry, naopak Budějovickým moc příležitostí ke skórování nenabízeli. V šestatřicáté minutě mohl usměrnit kotouč za Bláhova záda Ondrušek, jenže ve správný okamžik ho netrefil. 

Hokejisté Motoru ale přece jen kapitulovali, respektive si prožili hororovou minutu. V čase 39:12 vypálil od modré čáry Pavel Skrbek, puk se před padajícím gólmanem hostí odrazil podobně smolně jako před dvěma dny v Edenu a přepadl do svatyně Českých Budějovic.

Za devětadvacet sekund spadly akcie Jihočechů ještě o něco více. To totiž nahodil kotouč na branku Jakub Matai a navýšil vedení Hanáků na 2:0. Těžký direkt před třetí třetinou. Olomouc v tu dobu vedla na střely 32:7!

O tom, že body zůstanou na Hané, asi definitivně rozhodla třetí branka kohoutů na začátku závěrečné periody. Při dvojnásobné přesilovce dostal na modoru čáru nabito Tomáš Houdek, jenž precizně vymetl roh budějcké klece.

Olomouc kontrolovala hru a s velkým přehledem dohrávala sedmý barážový duel. Hra se především odehrávala v útočném pásmu Motoru a Bláha moc času na odpočinek neměl. Domácí ho zásobovali jedním střeleckým pokusem za druhým. K navýšení skóre už ale nedošlo, a tak kohouti brali tři body.

Další boj o postup do extraligy sehraje Motor v pátek na domácím ledě proti Slavii Praha. Začátek duelu je stanoven na 17. hodinu.

HC Olomouc - ČEZ Motor České Budějovice 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 40. Skrbek, 40. Matai (Buc), 43. Houdek (Laš, Kucharczyk). Rozhodčí: Pešina, Homola - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 2682.

HC Olomouc: Vošvrda (Trvaj) - Houdek, Skrbek, Majeský, Vyrůbaík, Škůrek, Ondrušek, Rašner - Matai, Patera, Buc - Kucharczyk, Knotek, Laš - Pekr, Herman, Řípa - Zuzin, Marosz, Dlouhý. Trenér Petr Fiala.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Růžička, Mucha, Škopek - Marek, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Kuchejda - Vaniš, Rob, Přibyl - Pašek, Trummer, Boháč - Švec. Trenér Petr Rosol.

Neúplné pořadí barážové tabulky:  1. Chomutov (13), 2. Slavia (11), 3. Olomouc (10), 4. MOTOR (8)

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, HC Olomouc, hokej, baráž, extraliga, Madeta Motor České Budějovice, HC Slavia Praha, Ondřej Bláha, Jakub Matai, kohout, Pavel Skrbek, Tomáš Houdek, Piráti Chomutov, Petr Rosol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zpátky na zem. Kohouti jasně přehráli Motor a odsoudili jej zpět na poslední místo  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.