Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeským sportovcem roku 2011 se stal Jakub Kovář!

Jihočeská sportovní smetánka zavítala v úterý do budějckého DK Metropol, jelikož se tady konal slavnostní galavečer u příležitosti dekorování nejúspěšnějších borců za rok 2011. Vítězem kategorie jednotlivců se suverénně stal gólman HC Mountfield a bronzové hokejové reprezentace z mistrovství světa na Slovensku Jakub Kovář, mezi kolektivy dominoval volejbalový Jihostroj.

Zaplněný sál si během téměř dvouhodinového programu přišel na své. Vyhlášení ankety poutavě moderoval Radek Šilhan, akci zpestřily tóny písniček v podání Jiřího Zonygy či nevidomého zpěváka Radka Žaluda. Na závěr zazpívala hymnu ankety Monika Agrebi.

Odborná porota určila jako nejlepšího sportovce jižních Čech Jakuba Kováře, třiadvacetiletého brankáře budějckého Mountfieldu, jenž získal celkem 153 bodů. „Už to, že jsem tady mezi tak skvělými sportovci, pro mě moc znamená. Je to takové ocenění mojí celoživotní práce. To, že jsem vyhrál, je krásné, ale měl bych radost i z desátého místa,“ řekl skromně Jakub Kovář a dodal: „Největším problémem pro mě bylo dojít na jeviště a stoupnout si před mikrofon. Spíš jsem rád schovaný za maskou v brance.“ Přesto byl mladý brankář před zraky diváků částečně ukryt – helmu nahradil dárkovým košem, který si u pultíku s mikrofonem postavil šikovně přímo před sebe.

Druhé místo v anketě obsadil se ziskem 110 bodů volejbalista Jihostroje Radek Motys a na třetí příčku se vyhoupla triatlonistka Šárka Grabmüllerová. Ta získala stejně jako úspěšný českokrumlovský kanoista a raftař Lukáš Novosad 93 bodů.

Nejlepším kolektivem se po právu stal šestinásobný mistr české volejbalové extraligy VK Jihostroj České Budějovice, za ním následoval basketbalový celek BK Strakonice, který dosáhl v minulé sezoně historického úspěchu. V Ženské basketbalové lize skončily Jihočešky na třetím místě. Bronzový stupínek obsadil sedmý nejlepší tým hokejové extraligy sezony 2010/2011 HC Mountfield.

Během večera byli vyhlášeni také mladí sportovci v kategorii Objev roku. Mezi trojici nejlepších se dostal plavec Josef Moser, fotbalový reprezentant do 17 let Jindřich Kadula a čtrnáctiletá jachtařka Nikol Staňková.

Do Síně slávy letos vstoupil bývalý hokejový reprezentant, mistr světa z roku 1985 a hráč Motoru České Budějovice Jiří Lála. Zvláštní cenu obdržel šéf profesionálního oddílu CT Tábor a uznávaný cyklistický odborník Čestmír Kalaš.

Výsledky ankety Nejúspěšnější sportovec roku 2011

Jednotlivci

1. Jakub Kovář hokej, HC Mountfield 153
2. Radek Motys volejbal, VK Jihostroj České Budějovice 110
3. Šárka Grabmüllerová zimní triatlon, B&H Triatlon České Budějovice 93
4. Lukáš Novosad kanoistika, SK Vltava Český Krumlov 93
5. Jakub Smrž motosport, Liberty Racing 83
6. Zdeněk Ondrášek fotbal, SK Dynamo České Budějovice 80
7. Iveta Luzumová házená, TJ Sokol Písek 78
8. David Kášek cyklokros, CT Tábor 67
9. Zora Škrabalová basketbal, BK Strakonice 64
10. Vladimíra Uhlířová tenis, LTC Tonstav Service 60

Kolektiv

1. VK Jihostroj České Budějovice volejbal 95
2. BK Strakonice basketbal – ženy 58
3. HC Mountfield hokej 3

Objev

Josef Moser plavání, TJ Koh-i-noor České Budějovice 13
Jindřich Kadula fotbal, SK Dynamo České Budějovice 11
Nikol Staňková jachting, Yacht Club Lipno nad Vltavou 9

Síň slávy

Jiří Lála (hokej, Motor České Budějovice)

Zvláštní cena

Čestmír Kalaš (cyklokros, šéf CT Tábor)

Profily všech oceněných sportovců a rozhovory s některými z nich vám Budějcká Drbna přinese v dalších dnech.

Štítky Jakub Kovář, Mountfield Hradec Králové, hokej, volejbal, Jihostroj, Mistrovství světa ve fotbale, Dům kultury Metropol, Slovensko, anketa, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeským sportovcem roku 2011 se stal Jakub Kovář!  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.