Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

I kdyby nás bylo šest, Brnu nedáme nic zadarmo, zní ze šatny Jihostroje

Od volejbalistů Českých Budějovic se na začátku semifinálové série odvrátilo štěstí. Nejprve se v prvním duelu zranil blokař Vladimír Sobotka, který se teď bude nějakou dobu léčit, o pár hodin později ulehl s nemocí i Martin Kryštof.

Ztráta Vladimíra Sobotky ve druhém setu úvodního semifinále byla velmi nepříjemná a zdálo se, že Jihostroj to v obraně a na servisu hodně poznamená. To ale ještě vedení a hráči netušili, co se stane ráno následujícího dne. „Když jsme se ráno sešli, nebyl mezi námi Martin Kryštof, který měl podezření na příušnice. V půl třetí odpoledne mu je lékaři potvrdili a hledalo se krizové řešení,“ zmiňuje kapitán Filip Habr.

Mimořádně se tak sešlo vedení klubu, které se radilo s doktory, jak v této situaci postupovat. Teprve v úterý se totiž z karantény do tréninku vrátil Martin Tibitanzl, který již příušnice prodělal. Ještě pár desítek minut před začátkem druhého semifinále se zvažovalo několik variant, jak s touto situací naložit. Jedna z nich, byla i ukončení sezony. „Všichni hráči se spolu s vedením klubu shodli, že i přes nepřízeň osudu budou v semifinálové sérii pokračovat a pokusí se vybojovat druhé domácí vítězství. Varianta o ukončení sezony, pokud někomu z dalších hráčů něco není, byla zamítnuta,“ doplňuje Habr.

Přesto byla nálada v týmu na bodu mrazu. Každý se s nastalou situací vyrovnával po svém. „Poznamenalo nás to. Kluci, kteří mají doma těhotné ženy, to určitě nemohli jen tak hodit za hlavu. Ani nebyl čas to strávit. Říct si v pět hodin, že jdeme hrát a na všechno teď zapomeneme, je dost těžké. I tak bylo vidět, že v téhle nepohodě a neozkoušené sestavě můžeme s Brnem hrát. Celý klub je teď za jedno. Budeme se rvát! I kdyby nás bylo šest, tak Brnu nedáme nic zadarmo. Teď jsme totiž všichni zdraví,“ burcuje vysoký kapitán. 

I když ze základní sestavy vypadli dva klíčoví hráči, reálná ztráta je ještě o něco větší. Petr Michálek, který byl na smečařském postu ve formě, se musel převléknout do dresu pro libero, a tak není plně využit jeho potenciál. „Celou sezonu na něčem děláme a teď přijde tohle. Michy má navíc na smeči větší přínos pro tým přístupem a bojovností než na liberu. Jde vidět, že mu to smečování chybí,“ říká Habr.

Fanoušci ve Sportovní hale však do poslední chvíle svému týmu věřili a bouřlivě ho v boji se silnějším Brnem podporovali. „Rvali jsme se a tentokrát nám hodně pomáhali lidé, i když se nám nedařilo. Sety byly vyrovnané. Celá ta věc nás štve, ale spojuje nás ještě víc než doteď. Jestli má Brno postoupit do finále, tak to rozhodně i přes tuhle situaci nebude mít snadné,“ dodává Filip Habr s tím, že teď jeho tým musí dobře potrénovat, najít nový systém a jet se na jih Moravy porvat minimálně o jednu výhru.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Brno, Jihostroj, Vladimír Sobotka, Martin Kryštof, Filip Habr, České Budějovice, Petr Michálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I kdyby nás bylo šest, Brnu nedáme nic zadarmo, zní ze šatny Jihostroje  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.