Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zkušený smečař Hudeček se těší z titulu. A jednou se chce vrátit na jih Čech

Pohár pro šampiona volejbalové extraligy má na štítku letos napsáno VK ČEZ Karlovarsko. Západočeši vyřadili v semifinále Jihostroj, ve finále udolali Kladno. A druhým rokem je s týmem i Jihočech Ondřej Hudeček. Sedmatřicetiletý smečař a bývalý kapitán reprezentace vypráví o letošní sezoně, těší se na Ligu mistrů a zmiňuje i návrat do Budějc.

Finále jste sice vyhráli 3:0 na zápasy, ale vždy rozhodovaly až tiebreaky. Mohlo být finále vůbec ještě napínavější?
Jasně. Kdyby se hrálo na pět zápasů (úsměv). Myslím si, že diváci si museli přijít na své. Všechny zápasy byly obrovsky vyrovnané a byl k vidění skvělý volejbal. Kladno potvrdilo, že má kvalitní tým.

S Kladnem se vám ale během sezony uspět nepodařilo. Co jste pro finále změnili?
Od mého loňského návratu jsme s Kladnem uspěli jen jednou doma. Jinak jsme ostatní zápasy prohráli. V uplynulé sezoně jsme s nimi navíc prohráli i ve finále Českého poháru a nedařilo se nám ani letos v extralize. Už jsme měli z toho pocit, že Kladno na nás prostě umí zahrát. V součtu jsme ale pro finále na tuhle bilanci zapomněli a šli do toho s čistou hlavou. A nakonec urvali titul.

V semifinále jste porazil „své“ Budějce. Byla série pro vás pořád speciální?
Určitě. S Budějcemi jsme hráli semifinále i v loňské sezoně, ale bohužel jsme tehdy přišli o zraněného Michala Kriška jako hlavního univerzála. Byli jsme hodně oslabení a projevilo se to. Pokud bychom byli kompletní, byla by série více vyrovnaná. Letos jsme naopak byli kompletní a prodali jsme týmovou sílu.


Extraligoví králové, Ondřej Hudeček a Tomáš Široký (zleva).

Vyhráli jste oba zápasy na jihu Čech. Nečekal jste větší drama?
Překvapil mě možná první zápas, ve kterém jsme vyhráli 3:0. Postup byl super, ale zároveň jsem z toho měl smíšené pocity. Víceméně jsem ale jih Čech opouštěl s tím, že chci ve Varech získat titul, takže teď jsem ze sportovního pohledu šťastný.

Patříte ke zkušeným mazákům, co mají něco odehráno. Po titulu je pořád chuť. Kam letošní úspěch řadíte?
Každý titul má něco do sebe, každý je jiný. Když jsem vyhrál titul s Budějcemi, byl jsem mladý kluk a naivně si myslel, že ho budu vyhrávat každý rok. Další jsem přidal ve Francii, kde byla těžší soutěž, ale na druhou stranu jsem nehrál finále, takže to byl pro mě titul bez účasti. V Karlovarsku jsem měl jediný cíl. Splnil se mi a zařadil bych ho ve dvou rovinách. První je, že patří na stejnou pozici jako ostatní. Druhá pak je, že jsem za titul opravdu šťastný, protože už mám něco odehráno a ještě jsem chtěl o něj zabojovat.


Jihočech Ondřej Hudeček hájí barvy volejbalového Karlovarska.

Jaký máte výhled do nové sezony? Pokračujete v Karlovarsku?
Ano. Smlouvu mám i na další sezonu. A těším se na ní, protože díky letošním výsledkům v Evropě má český šampion nominaci do základní skupiny Ligy mistrů. To je velké lákadlo. Je to ovšem o financích a čekáme, zda klub sežene na účast dostatek peněz. Byl by to pro klub obrovský posun a věřím, že to vyjde. Pro Karlovy Vary půjde o obrovskou sportovní událost. Bude to pro všechny taková třešnička.

A co extraliga?
V ní chceme zůstat na vrcholu (úsměv).

Vy osobně máte tedy pořád chuť hrát na profesionální úrovni?
Zatím ano, ale nejde jednoznačně říct, jestli mám konkrétní plány a výhled. Tělo stárne a člověk neví, jestli ho nepotká nějaké zranění. Může se stát, že zápasy pro mě budou tak vysilující, že už tělo řekne dost. O tom ale nepřemýšlím. Těším se na novou sezonu a doufám, že stále budu platným hráčem. Co bude dál se teprve uvidí.

A co návrat na jih Čech? Chcete se i po ukončení kariéry pohybovat ve volejbalovém prostředí?
Jestli zůstanu u volejbalu, to teď neumím říct. Není to momentálně téma. Určitě se chci ale jednou na jih Čech vrátit. Pocházím odtud a jsem tam doma. Jestli to ale bude za rok nebo až v důchodu, to teď nevím (úsměv).

Autoři | Foto Facebook VK ČEZ Karlovarsko

Štítky VK ČEZ Karlovarsko, Jihostroj, Ondřej Hudeček, extraliga, titul, Liga mistrů, návrat, Česko, finále, Kladno, České Budějovice, Karlovarský kraj, semifinále, Liga mistrů UEFA, ČEZ, Česká volejbalová extraliga mužů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zkušený smečař Hudeček se těší z titulu. A jednou se chce vrátit na jih Čech  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.