Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihostroj má první vítězství v Lize mistrů proti Fenerbahce Istanbul

Volejbalisté Českých Budějovic vybojovali první české vítězství v utkání Ligy mistrů téměř po pěti letech. Úřadující český šampion už dnes sice v Istanbulu prohrával 1:2 dva na sety, ale domácí Fenerbahce nakonec porazil 3:2 po setech 25:20, 21:25, 17:25, 25:21 a v tie-breaku 15:12.

Nejvíce bodů Jihostroje, celkem devatenáct, zaznamenal univerzál Filip Křesťan. O jeden méně statistici napočítali smečaři Petru Michálkovi, který při mečbolu chytře míč míč jen postrčil do soupeřova bloku, od kterého spadl do autu.

Po třech setech to přitom s Budějovicemi nevypadalo dobře. Třetí sadu ztratili jasně, ale od začátku čtvrté začal na bloku Ondrovič a skvěle set rozjel Křesťan třemi body na podání. Český tým vedl až 13:6 a náskok už udržel.

I v tie-breaku šel výběr trenéra Reného Dvořáka do vedení. Jistě, až na jednu výjimku, ztrátoval, a po dvouhodinové bitvě se radoval z výhry. Jihostroj tak navázal na své vítězství v Lize mistrů z ledna 2015, kdy doma zdolal Innsbruck. Od té doby se českým celkům v elitní soutěži nedařilo a počítaly jen získané sety.

Doma České Budějovice přivítají za týden 12. prosince od 18:00 obhájce titulu z italské Civitanovy. Poté odcestují na zápas 19. prosince do italského Trentina.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Volejbal CB | Zdroj Volejbal CB

Štítky Jihostroj, Fenerbahce Istanbul, Liga mistrů, volejbal, Liga mistrů UEFA, Fenerbahçe SK, SK Dynamo České Budějovice, Istanbul, Petr Michálek, Filip Křesťan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj má první vítězství v Lize mistrů proti Fenerbahce Istanbul  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.