Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Jihostroj sebral nejlepšímu klubu světa set

Volejbalový svátek si České Budějovice osladily proti nejlepšímu klubu světa Civitanově ziskem jednoho setu. Ve druhém kole Ligy mistrů ale italský favorit v hale Jihostroje více nedovolil a vyhrál 3:1. Jihočeši po skalpu jiného giganta Fenerbahce Istanbul 3:2 z minulého týdne mají ve skupině A nadále dva body.

Civitanova vykročila za obhajobou trofeje v Lize mistrů až dnes, protože úvodní duel s Trentinem si odložila až na konec ledna kvůli účasti na mistrovství světa klubů. Na něm před pár dny italský klub dominoval a špičkoví světoví hráči a opory reprezentací prokázali vysokou kvalitu i na jihu Čech.

Hosté byli v úvodní sadě lepší v tom, že každou šanci zúročili, zatímco domácí volejbalisté bodové míče neproměňovali. První dějství ztratili 18:25, ale pak byli za pečlivost a odvahu odměněni.

„Set proti nejlepšímu týmu světa je dobrý, můžeme být spokojeni. Odvedli jsme vše, co umíme,“ řekl smečař Petr Michálek.

Právě on vše načal v úvodu třetí sady servisem, Jihočeši odskočili na 5:2 a náskok už nepustili. Ze hřiště vyhnali brazilského smečaře Leala, jehož vystřídal český rodák Jiří Kovář. První setbol na 25:21 proměnil k radosti zcela zaplněné haly Ukrajinec Todua blokem.

VK Jihostroj České Budějovice vs Cucine Lube Civitanova

Čtvrtek, 12. prosince 2019, 17:48

VK Jihostroj České Budějovice vs Cucine Lube Civitanova
VK Jihostroj České Budějovice vs Cucine Lube Civitanova

Civitanova v sestavě s brazilským nahrávačem Rezendem, italským smečařem s kubánskými kořeny Juantorenou nebo polským blokařem Bieniekem se ale záhy z nečekané ztráty vzpamatovala. Hosté se vrátili do pohody a českobudějovičtí hráči se dostali jen na 13 bodů.

Kůži ale nedali zadarmo, hru opět vyrovnali, jenže koncovku si italský šampion pohlídal. Nadřel se ale více, než se čekalo. „Mám trochu rozporuplné pocity. Zdálo se mi, že soupeř nebyl v optimální formě, mohlo to být z naší strany ještě lepší, ale jsem rád, že jsme vyhráli aspoň jeden set,“ konstatoval Martin Kryštof, ostřílené libero.

Zápas zakončil Juantorena a byl vyhlášen jeho nejlepším hráčem. „Nikdy jsem nehrál s lepším týmem. Každý jejich hráč bere to, co celý náš klub,“ dodal Michálek.

Někteři hráči Civitanovy přiznali, že na ně dolehla únava po těžkém programu, a stejně jako domácí ocenili atmosféru. „Super, že přišlo tolik lidí, užili jsme si svátek volejbalu. Chtěli jsme diváky podržet ještě na jeden set, což se bohužel nepovedlo. Proti nám byl pan nahrávač (Rezende) a není jednoduché poznat, kam to asi pinkne,“ dodal blokař a kapitán Radek Mach.

Za týden ve čtvrtek uzavřou Jihočeši první polovinu skupinové fáze v hale Trentina. Pak pojedou do Civitanovy a doma si Ligu mistrů opět užijí 13. února proti Fenerbahce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Jihostroj, Civitanova, Liga mistrů, Liga mistrů UEFA, Fenerbahçe SK, České Budějovice, Petr Michálek, Česko, Jiří Kovář, Martin Kryštof, Radek Mach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jihostroj sebral nejlepšímu klubu světa set  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.