Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Poháru CEV narazíme pravděpodobně na některý z nejlepších světových klubů, říká manažer Jihostroje

Na konci týdne proběhl los prestižního Poháru CEV, do kterého se Jihostroj pro tuto sezonu přihlásil. Štěstí však Jihočechům nepřálo, jelikož jim los přisoudil druhý nejlepší tým z druhého předkola Ligy mistrů. Bude se tedy jednat o klub, který se jen těsně neprobojuje do hlavní části Ligy mistrů.

„Radost můžeme mít z toho, že tady opět přivítáme nejlepší volejbal na světě, ale do prvního kola Poháru CEV se pro nás jedná bezesporu o smolný los,“ říká generální manažer Jihostroje Robert Mifka. Českobudějovičtí pro první kolo Poháru CEV čekali jednoduššího soupeře. Ten měl vzejít z mužstev, které se přes předkolo nedostanou do hlavní části Ligy mistrů.

Jihostroji mohly připadnout týmy, které nepostoupí z prvního do druhého předkola Ligy mistrů (druhé a třetí týmy ve skupinách A–F). Los však přisoudil Jihočechům až posledního nepostupujícího do hlavní části Ligy mistrů – tedy druhý tým skupiny H, která se zformuje z nejlepších mužstev skupin D, E a F.

„Budějovice budou hrát proti velice silnému týmu, který se probojuje až do druhého kola předkola Ligy mistrů,“ glosoval los sám moderátor celé akce. „Bohužel na nás připadne tým, který jen těsně nepostoupí do hlavní části Ligy mistrů. S největší pravděpodobností tedy narazíme opět na Trentino Itas nebo na výborný ruský tým Dynamo Moskva. Tyto dva kluby by měly být – při vší úctě ke všem ostatním – dva nejsilnější,“ hodnotí los Mifka.

„Pokud by se papírové předpoklady skutečně naplnily, s horším z této dvojice mužstev si zahrajeme my v Poháru CEV a s vítězem skupiny H bude hrát zase Karlovarsko ve skupině Ligy mistrů,“ zamýšlí se generální manažer Jihostroje. Utkání Poháru CEV by měly České Budějovice odehrát ve druhé polovině října, a to systémem dvou zápasů doma – venku. Vítěz těchto duelů postupuje do další fáze poháru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj

Štítky volejbal, Pohár CEV, soupěř, Jihostroj, Liga mistrů UEFA, Robert Mifka, OHK Dynamo Moskva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Poháru CEV narazíme pravděpodobně na některý z nejlepších světových klubů, říká manažer Jihostroje  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.