Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kladno potrápilo Jihostroj. Tři body ale zůstávají doma

Jihostroj začal další domácí utkání dominantním prvním setem, kdy smetl soupeře z Kladna 25:14. Když pak Jihočeši zvládli i druhý set, zdálo se, že půjde o rychlé utkání. Kladno ale ve třetím setu zabralo, zvládlo lépe koncovku a dostalo se zpět do zápasu. Za stavu 2:1 se hrála čtvrtá sada, v níž už ale byli lepší domácí. Ani na sedmý pokus si tak soupeři neodvezli z Českých Budějovic body.

Domácí Jihostroj vstoupil do zápasu bez kapitána Radka Macha, který dostal během náročné zápasové porce vydechnout. I přesto byli domácí od počátku lepší a hned od prvních míčů se ujali vedení v zápase. Silnou zbraní byl především blok, v němž vynikal Ondrovič, který se v páteční utkání na palubovku nedostal. Jihostroj se dostal do vedení 16:8 a držel otěže utkání pevně v rukou. Pěkným esem se blýskl Schouten, o chvíli později mířili Kladenští svým podáním naopak těsně za koncovou čáru. Českobudějovičtí měli v první sadě zápas pod kontrolou a vyhráli jednoznačně 25:14.

Hosté si během přestávky promluvili s trenérem Fortuníkem a obraz hry se ve druhém setu změnil. Kladenští začali předvádět mnohem zapálenější hru a na výsledku to bylo znát. Jihostroji se přestaly dařit útoky a chvílemi měl problém složit balon. Až do stavu 18:18 byl druhý set vyrovnaný, pak ale domácí při servisu Schoutena odskočili na 21:18. Kladno snížilo, ale domácím pomohli dobré bloky k tomu, aby náskok udrželi. Hubené vedení Jihostroji vydrželo až do konce setu – 25:22.

Třetí set zahájili lépe hosté, kteří od začátku vedli, ale větší náskok si nevypracovali. Jihostroj si vzal oddechový čas a snažil se dotáhnout náskok Kladna. To se povedlo za stavu 11:11. Kladenští pak ale opět odskočili, zlepšili servis a bylo vidět, že ani po dvou prohraných setech nesložili zbraně. Když hosté vedli 16:19, začalo být jasné, že domácí musí zabrat. Dlouhou výměnu ukončil pěkným útokem Schouten, následně úspěšně zakončoval i Todua. Nicméně ani to nestačilo. Kladno napínavou koncovku zvládlo lépe a vynutilo si pokračování zápasu – 22:25.

Před čtvrtým setem byli domácí mírně nervózní, ale na své hře to nedávali znát. Hráči Jihostroje se několikrát úspěšně opřeli do míče a rázem měli slušný náskok. Opět to byl univerzál Schouten, kdo zdařile skládal balony do území Kladna. Jenže hostům se také začalo dařit, Křesťan složil několik míčů a Kladno vyrovnalo na 11:11. V tu chvíli byli domácí pod tlakem, jelikož hosté hráli v laufu a hrozilo, že půjdou opět do vedení. Jihostroji se však povedl servis a na bloku byl opět důrazný Ondrovič. Hosté mírně zdramatizovali zápas v koncovce, ale Jihostroj už utkání urval ve svůj prospěch.

„Zápas jsme začali kvalitní hrou a vypadalo to, že ho máme pod kontrolou. První a druhý set jsme zvládli takticky tak, jak jsme chtěli, ale pak jsme polevili a soupeř toho využil. V klíčových momentech jsme si připouštěli stres a z toho pramenily chyby. Čtvrtý set jsme začali dobře a jsme rádi, že jsme ho dotáhli do vítězného konce,“ shrnul zápas kapitán VK Jihostroj České Budějovice Radek Mach. Jeho slova doplnil trenér René Dvořák: „Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře. Dávali jsme velmi kvalitní servis a následně jsme bránili. Postupem času se nám buď přestalo dařit, nebo se Kladno zlepšilo. Takže z toho nakonec byla vyrovnaná partie. Kladno hrálo velmi slušně, ale to hlavně proto, že jsme ho nebyli schopní zatlačit servisem a moc jsme toho neublokovali. Z toho pramenilo tohle dramatické utkání.“

VK Jihostroj České Budějovice – Kladno volejbal cz 3:1
(25:14, 25:22, 22:25, 25:22)

Rozhodčí: Činátl R., Poláček J. Počet diváků: 0

Sestavy (od zóny I): Domácí: de Amo, Stoilovič, Todua, Schouten, Michálek, Ondrovič, libero Kryštof. Střídali: Rejlek, Zmrhal, Mach. Hosté: Palgut, Kraffer, Kyjanica, Křesťan, Hýský, Zajíček, libero Kunc. Střídali: Mikulenka.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky volejbal, Kladno, Jihostroj, VK Jihostroj České Budějovice, České Budějovice, Radek Mach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kladno potrápilo Jihostroj. Tři body ale zůstávají doma  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.