Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Bušil jsem do toho a vycházelo to, usmívá se hrdina Jihostroje Rejlek

Jihostroj v Liberci šestkrát za sebou prohrál, prokletí liberecké haly ale prolomil v pravý čas. Ve druhém semifinálovém zápase navíc zvítězil nečekaně rychle ve třech setech. Lví podíl na fantastickém vítězství Jihostroje měl univerzál Filip Rejlek, který měl úspěšnost útoku nevídaných 86 procent. Do zápasu přitom naskočil jako střídající hráč.

Devatenáct z dvaadvaceti balonů skončilo po ráně či šikovném útoku Filipa Rejlka na území Liberce. Českobudějovický univerzál překonal bolístky a po delší době naplno zasáhl do utkání. „Různá zranění mě provázejí od semifinále Českého poháru. Takže jsem byl hodně natěšený. Měl jsem velkou chuť, tak jsem do toho bušil jako hluchý do vrat. A vycházelo to. Jsem šťastný, že jsem mohl naskočit a pomoct týmu,“ vypráví devětatřicetiletý univerzál.

Zápas začínal na pozici univerzála Kanaďan Schouten, trenér Dvořák však ukázal skvělý instinkt na jeho prostřídání. „V momentě, kdy se přestalo dařit Caseymu, přišel Filip Rejlek, který svým výkonem rozhodl zápas,“ usmívá se kouč Jihostroje. Rejlek přitom s nahrávačem de Amem v poslední době příliš netrénoval. „I přesto jsme sehraní, Miguel je vynikající nahrávač,“ pochvaluje si zkušenější z dvojice univerzálů. Filip Rejlek poukazuje na to, že velkou motivaci vyhrát měl Jihostroj právě v de Amovi. „Chtěli jsme splnit sen Miguelovi, který tady v životě nevyhrál. Všichni jsme se snažili, aby to zlomil,“ směje se.

Jihostroji se tentokrát podařilo udržet na uzdě Michala Kriška, který si v zápase připsal pouze čtrnáct bodů. „Bylo rozhodující, že jsme ho ubránili, ale přesto hrál výborně. Ještě na tom musíme zapracovat, ale viděli jsme, že když ho udržíme, tak pro nás bude série snazší,“ myslí si Rejlek. Kouč Dvořák byl spokojený s tím, jak jeho tým nejnebezpečnějšího hráče soupeře ubránil. „Po prvním zápase jsme si ho více zanalyzovali a řekli jsme si, co dělat, v součinnosti s obranou,“ potvrdil trenér.

Největší radost má trenér Jihostroje z týmového výkonu. „Bylo vidět, jak mužstvo drží pospolu. Už před zápasem byli hráči nabuzení a bylo vidět, že tady chtějí něco dokázat. Potvrdilo se, že máme výbornou lavičku. Filip Rejlek výborně zastoupil Caseyho Schoutena. V závěru dal Schouten eso, takže pomohl obráceně zase on. Pepa Polák nám jako střídající hráč pomohl na bloku, Radek Mach to samé. Toto je vítězství celého mančaftu a jsem rád, že se nám podařilo zaskočit Duklu,“ těší trenéra Dvořáka.

Z hladkého vítězství byl kouč velmi zaskočený, přestože před zápasem dostával povzbudivé zprávy. „Otevřeně říkám, že jsme vítězství 3:0 nečekal. Spousta lidí mi před zápasem volalo a psalo, že mají v nose, že vyhrajeme. Odpovídal jsem jim, že budu rád za jakoukoliv výhru, ale 3:0 to určitě nebude,“ usmívá se českobudějovický trenér. Přestože jeho mužstvu chybí jediné vítězství k postupu do finále, sám dobře ví, že série ještě není zdaleka u konce. „Každý zápas je úplně jiný. Chceme samozřejmě postoupit v co nejkratší době, ale v neděli do toho půjdeme s pokorou a s tím, že podáme co nejlepší výkon,“ říká Dvořák.

Vedení 2:0 na zápasy těší také Filipa Rejlka, který ale upozorňuje na to, že série může být ještě dlouhá a Liberec neřekl poslední slovo. „Jsem rád, že jsme si udělali náskok, ale nic není rozhodnuté. Liberec je vyrovnaný tým, který nebude chtít složit zbraně. Je to první play-off za dva roky, takže všichni jsou natěšení a chtějí vyhrát. Určitě to bude boj i v neděli,“ uzavírá hrdina druhého semifinálového duelu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Dan Kubát

Štítky České Budějovice, volejbal, Jihostroj, Filip Rejlek, Liberec, trenér, Michal Kriško, Radek Mach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bušil jsem do toho a vycházelo to, usmívá se hrdina Jihostroje Rejlek  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.