Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlovarsko využilo domácího prostředí. Jihostroj první zápas finále prohrál

Volejbalové extraliga mužů měla dnes večer na programu první finálovou bitvu mezi VK Karlovarskem a Jihostrojem České Budějovice. Západočeši vyhráli základní část extraligy, proto celá série začínala v míčové hale jejich KV Arény.

Před úvodním zápasem se hodně hovořilo o vyrovnanosti obou celků a také výhodě domácího prostředí. Domácí neporazitelnost si totiž obě mužstva dokázala udržet po celou sezonu a jako rozhodující se ukázalo i dnes.

Do utkání totiž vstoupili domácí skvěle a dalo by se říci, že průběh celého zápasu kontrolovali. Na úvod první sady si totiž vypracovali čtyřbodový náskok, který soupeř sice několikrát vynuloval, ale celý první set tahal za kratší konec. Domácí si udržovali dvou až tříbodový náskok, který v závěru setu navýšili na pět bodů.  První sadu pak vyhráli zcela zaslouženě 25:21.

Podobný průběh měl i druhý set, kdy Karlovy Vary vedly a držely si slibný náskok. V závěru setu o něj sice přišly, když mužstvo Jihostroje vyrovnalo na 21:21. To domácí tým nezlomilo, naopak sehrálo skvěle následující tři výměny a rázem vedlo 24:21. Hosté ještě korigovali na 24:22, ale Karlovarsko si setbol pohlídalo a po výhře 25:22 vedlo 2:0 na sety.

Největší zápletku nabídl třetí set. Domácí tým sice opět vedl, ale od stavu 11:11 to byli hosté, kteří disponovali několikabodovým náskokem. Jihostroj si vypracoval vedení 16:13, které ale nedokázal ani navýšit, ani udržet. Domácí poslali do hry nahrávače Lukáše Ticháčka, který oživil jejich hru a rázem to bylo 17:17. Takto rychle ztracené vedení hostujícímu týmu patrně vzalo poslední zbytky nadějí na možný zvrat v utkání a naopak domácím dodalo ještě více sebevědomí. Ti pak dokázali přidat další body a po vítězství 25:21 ve třetím setu mohli začít slavit první bod ve finálové sérii. 

První finále mezi VK Karlovarsko a Jihostrojem České Budějovice skončilo 3:0 po setech 25:21, 25:22 a 25:21. Druhé utkání se hraje v pátek večer v Českých Budějovicích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook VK Jihostroj

Štítky volejbal, extraliga, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, play off, finále, Karlovarský kraj, České Budějovice, Česká volejbalová extraliga mužů, Jihostroj, Lukáš Ticháček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarsko využilo domácího prostředí. Jihostroj první zápas finále prohrál  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.