Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chceme zapracovat další mladé hráče, říká kapitán futsalistů Dynama Radim Pouzar

Futsalové Dynamo má pro tento rok odehráno kompletní program. Do Nového roku vstoupí Jihočeši utkáním proti České Lípě 7. ledna. Nejen dosavadní výkony hodnotí v rozhovoru kapitán Radim Pouzar.

Poslední zápas proti Ústí nedopadl podle vašich představ. Jsou to pouze závěry zápasu, které vám dělají problém, nebo je to něco jiného?
Celá sezóna se tak nějak hodně podobá. Bohužel od úvodního kola jsme nebyli schopni složit kompletní sestavu z předešlých let. Jednak nás potkala dlouhodobá zranění několika hráčů, navíc i někteří klíčoví hráči dostali zákaz hraní futsalu po dobu podzimní části ve fotbale. A odpovědí jsou výsledky, které byly buď jednoznačné, nebo jsme prohráli nejtěsnějším rozdílem.

Jaké jsou podle vás hlavní důvody současného postavení v tabulce? Pro srovnání s loňským ročníkem jste měli po čtrnácti zápasech dvanáct bodů. Letos pouze tři body.
Jak jsem již říkal v předešlé otázce, nejzásadnější problém vidím v kompletnosti kádru na jednotlivá utkání. Kluci, kteří naskočili do kolotoče 1. futsal ligy, postupně sbírali zkušenosti, ale bohužel v těch klíčových zápasech jsme nebyli dostatečně zkušení na to, abychom tyto zápasy zvládli.

Zranění jsou dalším svízelným determinantem situace, ve které Dynamo je. Nicméně zase dostali příležitost mladí hráči, kteří mohli okusit chuť dospělého ligového futsalu. Jak byste to celé zhodnotil?
Zranění jsou vždy nepříjemná. V letošním roce nás doběhla. Zapracování mladých hráčů vidím jako obrovské plus. Vždy se na něčem špatném dají najít pozitiva. Mladí kluci poznali, že nejvyšší futsalová liga není jednoduchá soutěž, nicméně se toho zhostili dobře.

Chystají se nějaké změny v průběhu zimní pauzy?
Určitě budeme chtít zapracovat další mladé hráče, kteří se velmi dobře jeví v juniorské a dorostenecké lize. Jinak bychom určitě rádi dohráli sezonu se ctí a pokusili se dostat z posledního místa.

I když je to věštění z koule, jaké máte očekávání od zbývající části soutěže?
Určitě si věříme na týmy, které jsou v naší blízkosti. Vím, že záchrana v soutěži je již v oblasti teorie, nicméně se budeme rvát až do úplného konce.

V reprezentačním výběru do 19 let jsou dva odchovanci Perina s Vaňkem. Máte nějaké zprávy o tom, jak si vedou?
To jsou právě ta pozitiva, o kterých jsem mluvil. S trenérem ČR U19 Martinem Brůnou jsem v kontaktu. Kluci se zúčastnili reprezentačního kempu a o minulém víkendu odehráli oba hráči přípravné utkání proti týmu Slovenska a vedli si velice dobře.

Také vaši junioři a dorostenci si celkem slušně počínají ve svých soutěžích, znamená to, že budějovický futsal má budoucnost?
Juniorská a dorostenecká liga je povinností pro účastníky 1. futsal ligy. Kluci si vedou v obou soutěžíš velmi dobře a třeba junioři by rádi postoupili do Final Four. Navíc jsem velice rád, že nám vychází Dynamo vstříc a kluky pouští. Myslím si, že je to pro ně dobrá průprava pro fotbal. Hlavně mám radost, že to kluky chytlo a mají o to zájem. O budoucnost budějovického futsalu nemám obavy, tito kluci můžou nahradit naší Zlatou partu, která dosáhla mnoha úspěchů v minulých letech. (Pozn.: junioři jsou po 9 zápasech na 5. místě, dorostenci jsou po 9 zápasech na 8. místě se ztrátou 5 bodů na druhého)

Jak byste hodnotil celkově futsal na jihu Čech? Ve 2. lize působí Absolut Černý Dub, který si v premiérovém ročníku nevede vůbec špatně. Junioři i dorostenci předvádí sympatické výkony. Myslíte si, že je futsal dlouhodobě na jihu Čech udržitelný?
Dlouhá léta se v jižních Čechách hrál futsal pouze na krajské úrovni. Od minulé sezóny máme zastoupení dokonce v obou nejvyšších ligách. To vidím jako obrovský úspěch. Kluci v Absolutu udělali obrovský pokrok, mají výborného trenéra Radima Staňka a hráče, kteří mohou dlouhodobě hrát 2. ligu v popředí tabulky jako třeba v letošním roce.

Na závěr nám poodhalte svůj vánoční program a i něco málo z rodinného života.
Jsem po operaci kolena, takže jsem se i přes Vánoce snažil udržovat, abych byl na zbytek sezóny připravený. Ale neošidil jsem mé nejbližší o rodinnou pohodu. Manželka Iva i holčičky Karolínka a Verunka si to zasloužily. Všem chci popřát hlavně zdraví do Nového roku, to je to nejdůležitější.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky futsal, dynamo, sport, rozhovor, pouzar, SK Dynamo České Budějovice, Česká Lípa, soutěž, úraz, Česko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Chceme zapracovat další mladé hráče, říká kapitán futsalistů Dynama Radim Pouzar  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.