Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Žraloci z Ledenic vyhlíží novou softbalovou sezonu. K přípravě na soupeře využívají datovou analýzu

Softbalisté z Ledenic zahájí v sobotu 23. dubna novou sezonu. V Kunovicích vyzvou žraloci domácí šneky. Také v nadcházející sezoně mají Jihočeši v desetičlenné tabulce nejvyšší ambice. K jejich dosažení využívají mimo jiné počítačové programy.

Na novou sezonu se žraloci chystají i s pomocí moderních technologií. Využívají analýzy videí a počítačové programy. „Tyto technologie využíváme hlavně u nadhozu. Chceme změřit, jakou má nadhazovač rychlost a podobně,“ zhodnotil v tiskové zprávě Jiří Mareček, asistent trenéra Žraloků.

Data jsou pro softbalisty důležitá. „Rozbory videí z utkání nám moc pomáhají. Kluci vidí, co pálili – jak stáli, kde byl míč, co na ně šlo za typ nadhozu. Cenná sebereflexe,“ uvedl Mareček a dodal, že tyto nástroje mohou pomoci překvapit soupeře, s kterými se žraloci pravidelně potkávají. Data mají k dispozici všichni hráči díky speciální aplikaci.

V zime Jihočeši využívají vnitřní prostory, ale teď už se připravují venku. Kádr zůstal pohromadě a přiali se do něj hráči z druholigového B týmu. Mladí softbalisté dostanou proto více prostoru. 

Ledenice jsou úřadující mistři a dál chtějí útočit na nejvyšší příčku. „Je parádní, co se lidem v našem oddíle podařilo vybudovat. Vezměte si, že jsou Ledenice městys a my tu máme takovou dynastii,“ popsal Mareček. Klub získal za poslední tři roky dva tituly a od sezony 2016 obsadil vždy medialové pozice. 

Ohodnoť článek

Foto ČSA

Štítky softbal, Ledenice, žraloci, příprava, zápasy, analýza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žraloci z Ledenic vyhlíží novou softbalovou sezonu. K přípravě na soupeře využívají datovou analýzu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.