Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Svátek baseballu na Hluboké: Přijedou reprezentanti a nejlepší hráči Extraligy na All Star Game 2022

O víkendu se do sportovně relaxačního areálu sjedou nejlepší baseballisté, jaké v současné době naše země má. Uskuteční se tu exhibiční utkání mezi mužskou reprezentací České republiky a výběrem hvězd Extraligy podle hlasování fanoušků na webu České baseballové asociace. Svůj tréninkový sraz tu má i reprezentace žen a od soboty do neděle tu odehrají svůj turnaj malí hráči v žákovské kategorii U9.

Sokol Hluboká tak dva týdny po velkém mezinárodním turnaji desetiletých hráčů, jehož se zúčastnilo 24 týmů z osmi zemí Evropy, hostí další vrcholnou baseballovou událost.

„Věřím, že hlubocká ALL STAR GAME bude krásnou oslavou baseballu. Na programu je nejen utkání mezi reprezentanty a výběrem nejlepších hráčů Extraligy podle hlasování fanoušků, tedy včetně zahraničních hráčů, ale i atraktivní dovednostní soutěže jako homerun derby nejlepších pálkařů, společné tréninky veřejnosti s reprezentanty a veřejné tréninky a zápas ženské reprezentace. Bude to baseballová událost, při níž chceme dětem a široké veřejnosti představit náš krásný sport a ty nejlepší z nejlepších, kteří v současné době v našich soutěžích působí,“ říká za pořadatele předseda TJ Sokol Hluboká David Šťastný.

Na Hlubokou dorazili zpěvačka Shakira a Gérard Piqué. Přijeli podpořit syna na baseballový turnaj

Velké překvapení čekalo na diváky největšího evropského turnaje desetiletých baseballistů SuperCup, který se konal od pátku do neděle v Hluboké nad Vltavou. S týmem Catalonia dorazila také zpěvačka Shakira a obránce fotbalové Barcelony, Gérard...

V pátek V 19:30 se k prvnímu veřejnému tréninku pod umělým osvětlením sejde česká baseballová reprezentace, jejímž členy jsou i domácí hráči Sokola, pálkař Martin Mužík a nadhazovač Jan Novák. V sobotu od 10:00 začíná společný trénink reprezentantů s veřejností, turnaj mládeže U9 a od deseti je připraveno i společné kondiční cvičení pro veřejnost, které povedou členky české baseballové reprezentace. Výtěžek z akce půjde na financování účasti ženské reprezentace na turnajích.

Od dvanácti pokračuje baseballová roadshow pro veřejnost, jejíž součástí bude atraktivní „homerun derby“ nejlepších extraligových pálkařů v odpalování na čas. V jeho průběhu je připravena autogramiáda reprezentantů a hvězd Extraligy. V sobotu v 15:00 začíná na centrálním hřišti hlavním zápas ALL STAR GAME mezi reprezentací a výběrem hvězd Extraligy a po jeho skončení následuje od sedmi večer veřejný trénink reprezentace žen. V neděli pokračují v turnaji žáci U9 a od 11:00 sehrají svůj zápas reprezentace žen s výběrem U15.

„Objednali jsme krásné počasí a pozvali ty nejlepší hráče, jaké v současné době v ženském i mužském baseballu u nás máme. Lidé budou mít jedinečnou možnost zblízka vidět, co všechno musí takoví hráči umět, jaké dovednosti trénují a nahlédnout do zákulisí přípravy vrcholových baseballistů. Za všechny organizátory věřím, že baseballový víkend na Hluboké přinese dětem i dospělým návštěvníkům krásné zážitky a pohodu. K dispozici jsou návštěvníkům samozřejmě i všechny atrakce, minigolf, skákadla, lanové centrum, půjčovny koloběžek a dalšího sportovního vybavení, které náš sportovně relaxační areál nabízí. A našim reprezentantům a reprezentantkám přeji, aby u nás správně vyladili formu na další utkání,“ přeje si starosta TJ Sokol David Šťastný.  

Z domácích hráčů Sokola Hluboká se vedle reprezentantů Martina Mužíka a Jana Nováka představí ve výběru hvězd Extraligy i Petr Síla, kterého fanoušci nominovali do jednoho týmu s řadou vynikajících zahraničních hráčů, jako jsou momentálním statistikám vévodící nadhazovači Ethan Skuija z Tempa Praha a Kellen Croce z Hrochů Brno, a nejlepší pálkaři jako Eugene Helder z Draků Brno, jeho týmový kolega Pabel Manzanero nebo Jaylyn Williams z Třebíč Nuclears.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky baseball, Hluboká nad Vltavou, extraliga, All Star Game 2022, reprezentace, Hluboké, Česká obec sokolská, Česká baseballová asociace, trénink, Česko, David Šťastný, Evropa, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svátek baseballu na Hluboké: Přijedou reprezentanti a nejlepší hráči Extraligy na All Star Game 2022  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.