Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Musíme hrát jako profesionálové, kteří dávají do hry srdce, říká nový trenér Jihostroje

Vojtěch Zach povede v nadcházející sezoně volejbalisty českobudějovického Jihostroje. Dosavadní šéf mládeže varuje, že výsledky nemusí přijít hned, ale chce, aby hráči do utkání dávali srdce. Bývalý hráč věří, že se s tím dostaví i kvalita.

Vojtěch Zach řekl tento týden při tiskové konferenci to, co bude od hráčů požadovat. „Pamatuju si, že před deseti lety mi prezident klubu pan Diviš říkal, že lidi se musí volejbalem bavit. Tečka. To bylo taky to první, co ode mě hráči slyšeli na prvním tréninku. Chci, aby to pochopili a vzali si to za své. Tohle je totiž náš byznys. Je těžké dát to dohromady, ale řekl jsem mančaftu jasně, že už při středečním zápase musíme hrát jako profesionálové, kteří dávají do hry srdce. To musí být na první pohled vidět. Kvalita se dostaví postupně,“ vzkázal před novináři. 

Jihočeši v utkání s Karlovarskem vybojovali bod. Před sebou mají ale ještě hodně práce. Zach nemá moc času na aklimatizaci. Jak ale sám přiznal, některé hráče musí více poznat. „Spoustu hráčů samozřejmě znám, protože prošli i klubovou mládeží, ale třeba cizince znám relativně málo. Takže mě nejdřív čeká seznamování s hráči. Musím zjistit, kdo jaký je, kdo má jaké přednosti, slabiny, problémy… To všechno v kolotoči zápasového vytížení,“ naznačil.

V českobudějovickém volejbalovém klubu končí trenérská dvojice René Dvořák - Radek Mach. Vedení Jihostroje je odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům a nepřesvědčivým výkonům. Tým nyní povedou dosavadní šéf mládeže Vojtěch Zach a nový kapitán...

Zach ale upozornil, že podobné situace jsou součástí života profesionálního sportovce. „Na hráčích je velký tlak, ale já jsem jim v pondělí říkal: Jste profesionálové a tlak je s tím spojený. Nikdo vás nebude automaticky plácat po zádech. Tak to nefunguje. Já vás můžu pochválit, ale tlak bude vždycky. Vaše povinnost je přijít na hřiště a udělat všechno pro úspěch týmu,“ uvedl pro klubový web.

Jihočeši první zápas pod novým trenérem zvládli. Už v sobotu 22. října je čeká další zápas, kdy ve sportovní hale vyzvou Beskydy. Jihostroj zároveň zná soupeře v Poháru CEV. V šestnáctifinále na budějcký tým čeká chorvatský Osijek. První utkání je na programu 9. listopadu v Chorvatsku, odveta se uskuteční 15. listopadu od 17 hodin v Českých Budějovicích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky Jihostroj, volejbal, české budějovice, rozhovor, trenér, vojtěch zach, Chorvatsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Musíme hrát jako profesionálové, kteří dávají do hry srdce, říká nový trenér Jihostroje  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.