Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihostroj podlehl Lvům v tie-breaku a domácí neporazitelnost končí

Domácí utkání Jihostroje mělo v prvním dvou setech klasický scénář. Českobudějovičtí zaspali v prvním setu a ve druhém se dostali do herní pohody. Jenže třetí sadu vyhráli Lvi a Jihostroj v čtvrtém setu musel bojovat o tie-break. Na ten sice Jihočeši dosáhli, ale v rozhodujícím pátém setu už kralovala Praha, která si jako první připsala výhru v českobudějovické Sportovní hale.

Jak je již zvykem, Jihostroj nechal na domácím hřišti v prvním setu vynikat soupeře. Lvi Praha se třemi bývalými českobudějovickými volejbalisty byli velmi nabuzení, a především Schouten děsil domácí hráče svou obávanou dělovkou. Jihostroj navíc do zápasu musel nasadit své druhé libero Kovaříka, jelikož kapitán Kryštof nebyl po nemoci v nejlepší kondici. Jihostroj však s Pražany držel krok a dokázal zdramatizovat i koncovku. Na jejím konci ale byl Schouten, který vytloukl domácí blok – 22:25.

Klasický scénář domácích utkání Jihostroje se naplňoval i ve druhém setu. Domácí začali předvádět svůj volejbal a skvěle hrál univerzál Michal Kriško. Jihostroj držel v celém setu poměrně pohodlné vedení, skvěle na bloku pracovali Ondrovič a Polák. Nepříjemný moment se odehrál ke konci setu, kdy zůstal na palubovce ležet hostující Smith. Zranění kotníku mu bohužel nedovolilo v utkání pokračovat. Druhý set byl jednoznačně pro Jihostroj – 25:16.

Třetí set už však nebyl podle zaběhnutých osnov. Jihočeši sice slibně začali a udržovali si zhruba tříbodový náskok, jenže Lvi začali utahovat. Schouten si připsal sérii bodů a domácím tolik nešel servis. Hosté z Prahy si nakonec v koncovce vytvořili tak velký náskok, že domácí nestačili set ani zdramatizovat – 18:25.

Domácí se ve čtvrtém setu ocitli pod tlakem, nemohli si dovolit další zaváhání. A tak od začátku diktovali tempo hry. Giraudo zpřesnil nahrávku a Michal Kriško skládal balony na zem. Spolehlivě hrál na liberu také Kovařík. Hosté se snažili a zdramatizovali koncovku. Na vítězství to však nestačilo – domácí vyhráli přesvědčivým rozdílem 25:17.

O osudu utkání tak musel rozhodnout tie-break. Fanoušci Jihostroji přidali na intenzitě fandění, hosté však domácím v úvodu setu o několik bodů utekli. Českobudějovičtí se snažili ještě koncovku zdramatizovat, ale Lvi odskočili do vedení 14:9, a to už Jihostroj zvrátit nedokázal. Praha se tak stala prvním týmem, který dobyl českobudějovickou Sportovní halu.

VK Jihostroj České Budějovice - VK Lvi Praha 2:3 (22:25, 25:16, 18:25, 25:17, 10:15)

Ohlasy

Vojtěch Zach (trenér VK Jihostroj České Budějovice): Mám k nám jedinou výtku, kterou je třetí set. Začali jsme dobře, ale pak jsme bohužel ztratili koncentraci. Tohle je bohužel naše největší slabina a musíme to změnit. Jinak gratuluji soupeři, který byl nakonec na servisu o něco šťastnější a lepší.

Juan Manuel Barriel (trenér VK Lvi Praha): Zápas byl nahoru dolů. Začali jsme slušně a myslím si, že nejdůležitější činností byl servis. Domácí měli dobrý servis hlavně ve druhém a čtvrtém setu, které také díky tomu vyhráli. Tie-break jsme vyhráli my hlavně díky Caseymu Schoutenovi a Tomáši Kriškovi. Byla to velmi vydřená výhra ve vyrovnaném zápase.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky jihostroj, volejbal, české budějovice, praha, česko, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj podlehl Lvům v tie-breaku a domácí neporazitelnost končí  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.