Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dynamo odlétá na soustředění do Turecka. Bereme dvacet dva hráčů a tři gólmany

Příprava fotbalistů Dynama je v plném proudu. Pracovní režim začal hráčům 2. ledna letošního roku. Už zítra se tým přesune na 10 dní na soustředění do tureckého Beleku. Tam čekají českobudějovické fotbalisty celkem tři přípravné zápasy. Síly změří s maďarským Vasas SC, polským Widzew Lodž a kosovským FC Priština.

Brankáře Adama Zadražila čeká hostování v Plzni. Do Táborska míří Daniel Kerl

Hostování táborského brankáře Adama Zadražila v prvoligové Plzni je zpečetěno. Spekulaci, o které v prosinci informovala Budějcká Drbna, dnes potvrdilo vedení klubu na svém facebookovém profilu. Naopak do druholigového Táborska přichází z...

 

„Máme široký kádr, bereme dvacet dva hráčů a tři gólmany. Tím, že zimní příprava je celkem krátká, není čas na zkoušení. Myslím si, že během jara prostor bude a protočí se to. Teď bude důležité vyladit ten tým na zápasy v lize, které nás čekají,“ uvedl trenér Tomáš Zápotočný.

První ligový zápas budějcké Dynamo čeká už 28. ledna. Právě na úspěšný vstup do druhé poloviny sezony se chce tým připravit. „Čekají nás v Turecku tři těžká utkání se silnými soupeři. Budeme si chtít některé věci vyzkoušet, jak rozestavení, tak některé herní styly. Na to se hlavně budeme zaměřovat,“ dodal Zápotočný.

Společně s týmem poletí na soustředění také Marcel Novák, který během zimní pauzy přišel na jih Čech z Příbrami. „Jsme spokojení, protože Marcela známe velmi dobře, už jsme s ním pracovali v Příbrami. Víme, jaký je, on zase ví, jací jsme my a co chceme po hráčích na hřišti. On je taková povaha, že nám pomáhá v tréninku, ale i zápasech. Je to typ, který dokáže řídit hru. Snaží se předávat věci ostatním,“ doplnil druhý z dvojice trenérů Marek Nikl.

Ten zároveň porovnává podmínky k přípravě v tuzemsku s těmi, které je čekají v tureckém Beleku. „Bylo hodně nad nulou, trénovali jsme na trávě, takže v tomto ohledu to žádný velký rozdíl nebude. Budeme tam mít spoustu času na práci, budeme všichni pohromadě a odehrajeme tam tři zápasy, které nám ukážou, jak na tom jsme. Myslím si, že je dobré, že máme tu možnost odcestovat a být v klidu. Mělo by být teplo a měli bychom mít dobré podmínky pro to, abychom odváděli dobrou práci. To přesně chceme,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice | Zdroj SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, české budějovice, fotbal, příprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Dynamo odlétá na soustředění do Turecka. Bereme dvacet dva hráčů a tři gólmany  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.