Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Drama se šťastným koncem. Jihostroj opět porazil lídra tabulky

Jihostroj připravil svým fanouškům ve Sportovní hale další pořádné drama! Po dvou setech sice vedl 2:0 a nakročeno měl k hladké výhře, jenže koncovku třetí sady urval Liberec a ve čtvrtém setu bylo vyrovnáno. Opařený Jihostroj prohrával i v tie-breaku 5:8, ale nakonec dokázal průběh zvrátit a připsal si další výhru 3:2 proti lídrovi tabulky.

Zápas Jihostroje s Libercem sliboval zajímavou podívanou. Tabulkové postavení favorizovalo první tým tabulky z Liberce, lepší vzájemná bilance z posledních vzájemných zápasů zase domácí České Budějovice. První set byl dlouho vyrovnaný, týmy se tahaly o každý bod. Jihostroj byl díky hlasité podpoře fanoušků o něco živější a ve vypjaté koncovce setu zvítězil 27:25.

Druhý set byl opět dramatický. Žádný ze soupeřů neodskočil na větší rozdíl. Vynikající zápas hrál především domácí nahrávač Giraudo s univerzálem van Schiem. Liberec kvalitně bránil a nedal domácím jediný míč zadarmo. Až v koncovce dokázal Jihostroj soupeři odskočit a svůj náskok už si zkušeně pohlídal – 25:22.

Stav utkání byl po dvou setech pro libereckou Duklu kritický. V celé sezoně se ještě nestalo, aby prohrála zápas bez ztráty setu. Třetí sada tak byla opět velmi dramatická a diváci v hale i u televizních obrazovek se bavili u pěkných výměn. Libereckým pomohl na útoku Demar a České Budějovice tentokrát v koncovce neuspěly. Hosté vytloukli blok Jihostroje a vítězným setem se dostali se zpátky do zápasu.

Čtvrtý sada už se vymykala dosavadnímu průběhu utkání. Liberecké dostala vítězná koncovka na koně a Jihostroj se bránil jen velmi těžko. Hosté si vybudovali rychle náskok, vedli průběžně dokonce 16:7. Trenér Zach reagoval nasazením druhého nahrávače Piskáčka ve snaze oživit českobudějovickou hru, bylo to však málo platné. Dukla si došla pro hladké vítězství ve čtvrtém setu.

Do tie-breaku šla v lepší pozici Dukla, který jasně ovládla čtvrtý set. Nasvědčoval tomu také začátek páté sady, která byla v režii hostů. Zdálo se, že domácí jsou pod dekou. Jenže Jihostroj nakopnuly dva skvělé bloky Ondroviče a rázem byl stav 10:10. Koncovka byla hodně vypjatá, týmy žádaly přezkoumání challenge systémem v různých okamžicích. Nakonec právě videozáznam definitivně ukončil zápas, když odhalil bloky hostů. Jihostroj zvítězil 16:14, celkově 3:2 na sety a podruhé tak v domácím prostředí porazil vedoucí tým extraligy.

VK Jihostroj České Budějovice – VK Dukla Liberec 3:2 (26:24, 25:22, 23:25, 13:25, 16:14)

Rozhodčí: Krtička J., Dmejchal M., Počet diváků: 928

Domácí: Giraudo, Licek, Sedláček, van Schie, Stoilovič, Polák, libero Kovařík. Střídali: Ondrovič, Piskáček, Michálek, Kriško.

Hosté: Krajčovič, Ticháček, Demar, Veselý, Gavenda, Dias Gomez, libero Maar. Střídali: Staněk, Bryknar, Jemeljanovs, Pavlíček.

Ohlasy:

Martin Kryštof (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Obzvláště první dva sety se hrál dobrý volejbal a díky našemu servisu a obraně se vyvíjely lépe pro nás. Ve třetím setu došlo k obratu, protože Liberec začal hrát lépe na servisu a trochu nás odtáhl od sítě. Byly tam i nějaké naše nepřesnosti. Čtvrtý set bych raději z hodnocení vynechal úplně. V tie-breaku se měnily strany za stavu 5:8 a nevypadalo to vůbec dobře, nicméně díky obraně na síti i v poli jsme se dokázali vrátit do pátého setu a otočit ho.“

Vojtěch Zach (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Soupeř začal od třetího setu riskovat servis a vycházelo mu to. Musím říct, že Liberec je velmi dobře poskládaný tým. Zdá se mi, že zapracoval na příjmu. Je právem na prvním místě a o to více si cením toho, že jsme ho dokázali porazit.“

Lukáš Ticháček (kapitán VK Dukla Liberec): „Vypadalo to, že tady prohrajeme 0:2, takže jsme rádi za jeden bod. I když ve čtvrtém setu jsme si dokázali, že jsme si z Budějovic mohli odvézt víc. Teď nás to může jen mrzet, protože jsme si zápas prohráli sami vlastními chybami.“

Martin Demar (trenér VK Dukla Liberec): „Myslím si, že to byla reklama na volejbal. Oba týmy si zasloužily vyhrát, ale Budějovice byly šťastnější. Myslím si, že v tie-breaku jsme byli lepší. Vedli jsme o tři body a v tu chvíli jsme potřebovali uhrát další bod, což se nám bohužel nepodařilo. Jsem hrdý na svůj tým, že jsme se zvedli z výsledku 0:2.“

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, Liberec, České Budějovice, VK Dukla Liberec, VK Jihostroj České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Drama se šťastným koncem. Jihostroj opět porazil lídra tabulky  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.