Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Po 26 letech vrací do Budějc nohejbalové mistrovství. Je tady velká základna, říká Musil

Už 17. listopadu bude českobudějovická Sportovní hala hostit Samson Mistrovství České republiky v nohejbalu trojic (MČR). Pořádá ho Zdeněk Musil, který zjistil, že se tato akce konala pod Černou věží naposledy před 26 lety. Akce se zúčastní mimo jiné všechny extraligové týmy, hlavní organizátor tak zve na kvalitní sportovní podívanou.

Jak vznikl nápad uspořádat celorepublikové mistrovství právě na jihu Čech?
Nápad uspořádat v našem krásném městě větší nohejbalovou akci sem měl v hlavě už několik let, myšlenky na uspořádání extraligového superfinále nebo jen klasického turnaje ve mně pořád byly. Když Český nohejbalový svaz změnil frekvenci pořádání MČR mužů, které do té doby mělo čím dál menší prestiž, protože bylo MČR všech disciplín každý rok, podíval jsem se ze zajímavosti, kdy u nás naposledy bylo MČR královské disciplíny, tedy trojic. Zjistil jsem, že to je už dlouhých 26 let. No a nápad byl na světě. Líbí se mi, že teď je MČR trojic a dvojic na střídačku ob rok a že má MČR zpět opět svou vysokou prestiž. Dřív se stávalo, že bylo jeden rok MČR na podzim a další rok bylo hned na jaře. Tak nějak to ztrácelo na atraktivitě hlavně u hráčů. Tím, že další MČR trojic bude až za dva roky, očekávám nejsilnější možnou účast hráčů.

V jakém termínu a kde se akce koná?
Jsem velmi rád, že se nám povedlo včas rezervovat naší sportovní halu, která teď prošla i částečnou modernizací, na tak žádaný termín 17. 11. 2023, což je náš významný státní svátek. Ještě raději jsem, že to letos vychází na pátek a můžeme tak uspořádat sportovní akci se společenským přesahem a ukázat tak po turnaji účastníkům krásy našeho města a uspořádat pro ně, ale i pro diváky after party.

Máte nějaké ambice z pohledu návštěvnosti? A bude se na akci platit vstupné?
Ambice mám vždy ty nejvyšší, ale jsem nohama na zemi, i když zrovna v budějicích je velká nohejbalová základna. Myslím si tak na 200 až 250 diváků, ale tajný sen je naplnit celou jednu tribunu ve sportovce, což je zhruba 500 diváků. Pronajaté mám ale raději tribuny obě. Vstupné na akci je dobrovolné, na místě můžete dát od 0 do milionu, ale lístek se dá pořídit i v předprodeji přes smsticket.cz, tam ale bohužel nejde koupit lístek za 0 korun. Proto je to vymyšlené tak, že za ten nejlevnější lístek za 30 korun dostanete pak na akci alko nebo nealko pivo zdarma. Tak nějak doufáme, že jedno by si každý stejně dal. Máme totiž na tuto akci možná nevídanou věc. Sto procent zisku ze vstupného se přidá do již vypsaných finančních cen hráčům. Ten, kdo přispěje formou vstupného do cen částkou 250 korun a více získá zároveň i vstup na after party s hráči.

Vy sám pocházíte z jihu Čech, má pro vás turnaj díky tomu speciální význam?
Jsem Budějčák jak poleno, miluji nohejbal a společenské akce. Nevím, jestli se najde někdo, kdo je více natěšený a kdo si akci víc užije. Tím spíš, že to mám v hlavě tak dlouho a opravdu je to po dlouhých 26 letech, kdy se královská disciplína v podobě MČR vrací zpět do Budějc.

Můžete prozradit, jak bude samotný turnaj vypadat?
Kapacita turnaje je 24 týmů, a dokonce jsme ji navyšovali z původních 20. Začne se už v 9:00 ráno základními skupinami na dvou kurtech. Poté bude následovat pavouk, osmifinále a čtvrtfinále na obou kurtech a na zápasy o medaile bude postaven center kurt, podobně jako když hraje Jihostroj. Troufám si říct, že kvalitní nohejbal bude k vidění hned od rána a kvalita bude stoupat po celý den. Vyřazovací část může začít kolem 14:00 hodin.

Jak náročná je organizace takové akce?
Když Vás to baví není to tak strašné, ale bez pomocníků a sponzorů by to pochopitelně nešlo. Proto jsem rád, že se stal generálním partnerem akce pivovar Samson, po kterém se akce i jmenuje. Jsem rád, že Drbna.cz nám sponzorsky pomáhá s propagací akce jako hlavní mediální partner, bez kterého by se pro hráče nevybrala nic moc částka. Dík patří i Jihočeskému kraji a dalším menším sponzorům. Organizačně je to pak klasika, spousta starostí, zařizování a čím je akce blíž tím je toho víc. Ale výsledek stojí za to!

Bude možné sledovat některá utkání také na dálku prostřednictvím televize či internetu?
Ano, díky tomu, že mám firmu na výrobu živých přenosů, která mimo jiné zajišťuje přenosy z celé extraligy nohejbalu bude celé Samson MČR nohejbalu trojic mužů živě na ČT Sport Plus, a to od rána a oba kurty. Tento vedlejší kanál ČT Sport můžete naladit na televizi přes „červené tlačítko“, přes internetový prohlížeč na stránkách české televize nebo přes aplikaci na mobilních telefonech či tabletech. Záznam celého turnaje by se pak měl objevit na ivysilani.cz a na našem YouTube kanále SportBro TV.

Můžeme už nyní prozradit, jak budou vypadat odměny?
Jak jsem říkal už v dotaze ohledně návštěvnosti, jsou již vypsané jasné pricemoney pro 1. – 4. místo. Finanční ceny nejsou v nohejbale moc běžné a na MČR už vůbec, ale ti kluci si to zaslouží, proto jsem rád, že máme za hlavního sponzora Samson, který nám na to finance poskytl a za nás pořadatele přispějeme do cen výtěžkem ze vstupného. Odměny tedy jsou:

1. místo 12.000 Kč + 1/4 z vybrané částky za lístky

2. místo 9.000 Kč + 1/4 z vybrané částky za lístky

3. místo 6.000 Kč + 1/4 z vybrané částky za lístky

4. místo 3.000 Kč

Hráč MČR zvolený diváky dostane 1/4 z vybrané částky za lístky

Dále všichni čtvrtfinalisti od nás dostanou zdarma ubytování v ČB, aby se mohli v klidu zúčastnit a užít after party. K tomu máme pro umístěné připravené i věcné ceny od sponzorů.

Jak probíhá registrace či nominace na mistrovství?
Extraligové týmy mají účast povinnou, je to pro diváka určitá jistota kvality. Většina extraligových týmů má v turnaji po dvou sestavách. Další volná místa jsou doplněná sestavami týmů z 1. a 2. ligy. Už teď, co mám informace z ČNS, je enormní zájem o účast a já doufám, že kapacita turnaje se v pohodě naplní. Termín ukončení přihlášek je 3. listopadu. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Zdeňka Musila

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po 26 letech vrací do Budějc nohejbalové mistrovství. Je tady velká základna, říká Musil  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.