Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

České Budějovice nezískaly ve Varech ani jeden set

Jihostroji se v nové sezoně zatím nedaří na hřištích soupeřů a zápas v Karlových Varech změnu nepřinesl. Domácí byli lepší ve všech činnostech a Jihostroji nestíhal držet krok. Na třetí set pak budou chtít Jihočeši jistě co nejrychleji zapomenout. Napravit dojem se budou snažit ve čtvrtek v Beskydech.

První set začal chybami na servise na obou stranách. Postupně se oba týmy dostaly do hry a začaly předvádět útočnou hru. Lepší útok předvádělo zpočátku družstvo Jihostroje a ujalo se vedení. Domácí Karlovarsko přitvrdilo na servise a na útoku a odskočilo hostům o tři body. Po vytlučených blocích Keeminka žádá o oddechový čas trenér hostů, 15:13 pro Karlovarsko. Hosté střídají, ze hřiště odchází Parks, přichází Leština. Ani střídání hostům nepomohlo. Ihnát dává přímý bod ze servisu, následují dvojbloky Ihnáta a Édera. Druhý oddechový čas Jihostroje a stav 19:15 pro domácí. Úspěšný dvojblok Mareliće a Carmodyho a Karlovarsko si připisuje 21. bod. V koncovce setu přichází druhé střídání Jihostroje, a to Cariso za van Schieho. Za stavu 23:18 pro domácí přichází do hry Kasan. Po dvou chybách na servise Karlovarska žádá o oddechový čas trenér Sketcher. Pouhý bod dělí Karlovarsko od vítězství. Podání hostů, výborný příjem a nahrávka Pastrňákovi, který útočí a uzavírá první set vítězstvím pro Karlovarsko 25:21.

Začátek druhého setu je zcela pod kontrolou Jihostroje. Je úspěšnější na síti i servise a připisuje si tři body, zatímco domácí jsou stále na nule. Karlovarsko tlačí hlavně v obraně, úspěšné je i v rozehrávce a dostává se před Jihostroj, když za stavu 7:5 žádá o oddechový čas trenér Kowal. Karlovarští předvádějí pestrý herní volejbal a tlačí hosty, kteří chybují. Druhý oddechový čas Jihostroje padl za stavu 14:10 pro domácí. Hosté střídají Gonzáleze za Emmera a Carisia za van Schieho. Karlovarsko připisuje 19. bod, když v hřišti pomáhá odpřijímat ulívky a odražené bloky kapitán Pfeffer. Hosté se nevzdávají, tlačí a připisují i oni body, a to hlavně ze servisu. Koncovka druhého setu zaznamenává střídání Karlovarska, když už tradičně jde na podání Kasan výměnou za Édera. Druhý set zakončuje Carmody svými bloky. Karlovarsko tak vyhrává i druhý set, 25:19.

Třetí set začal neúspěšným servisem hostů. Domácí nenechávají nic náhodě a útočí z každé pozice. Ihnát připisuje další přímý bod ze servisu a trenér hostů žádá za stavu 8:2 o oddechový čas. Hosté střídají Carisia za Gonzáleze a van Schieho za Emmera. Domácí Karlovarsko září na servisu, když v každém setu padnou vždy alespoň tři esa. Po přímém bodu z podání Keeminka žádá druhý oddechový čas trenér Kowal, 14:4. Eso Carmodyho připisuje 17. bod Karlovarsku. Na straně hostů odchází Leština, přichází Zelenka. Sudí napomínají žlutou kartou hráče Jihostroje Balabanova. Střídání probíhá i na straně domácích, ze hry odchází Carmody, Marelić, Keemink, Pastrňák a přichází Olivier, Kasan, Baláž a Houda, 23:11. Poslední rozehra a Karlovarsko ukončuje třetí set 25:11. Karlovarsko se tak posouvá zatím na 5. místo v tabulce.

VK ČEZ Karlovarsko – VK Jihostroj České Budějovice 3:0 (25:21, 25:19. 25:11)

Nejvíce bodů: Ihnát 10, Pastrňák 9, Marelič 8 – González 12, Balabanov 5, Taylor-Parks 3, Útoky: 30:23, Esa: 8:6, Bloky: 9:4, Chyby soupeře: 28:18, Rozhodčí: Velinov a Krtička, Diváci: 812

VK ČEZ Karlovarsko: Marelič, Carmody, Pastrňák, Ihnát, Kock, Keemink, libero Pfeffer. Střídali: Kasan, Olivier, Baláž, Houda, libero Kočka

VK Jihostroj České Budějovice: Carísio, Balabanov, Taylor-Parks, González, Luengas, libero Michálek. Střídali: Leština, van Schie, Ondrovič, Emmer, Zelenka

Ohlasy

Daniel Pfeffer (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): Obrovská spokojenost. Doma tři body – 3:0 s Budějovicemi je super. Myslím si, že jsme byli lepší v tom, že jsme je dobře bránili po ose, na síti a v obraně a nedělali jsme chyby. Budějovice je dělaly za nás a o tom to celé bylo. Byli jsme trochu kompaktnější.

Liam Sketcher (trenér VK ČEZ Karlovarsko): Nejdůležitější věc byla opravdu dobrá týmová práce, kdy přispěl každý. Bylo vidět, že tým hrál správně, koncentrovaně a pozorně a že reagoval na hru soupeře. Takže gratuluji všem klukům za empatii v tomto týdnu a za skvělý výsledek.

Eduardo Carísio (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): Čekali jsme, že to bude těžké, když Karlovarsko vyhrálo poslední zápas s Libercem. Moc jsme toho nepředvedli a udělali jsme hodně chyb ve všem. Pak jsme neměli šanci porazit rozjetý tým Karlovarska. Musíme se už zase soustředit na další zápas, pracovat na sobě a na chybách, které jsme dělali.

Andrzej Kowal (trenér VK Jihosroj České Budějovice): Byl to velmi rychlý zápas. Karlovarsko hrálo výborně, mělo převahu v technice podávání a příjmu, zatímco my jsme udělali mnoho chyb. Děláme stejné chyby už asi tři zápasy. Co k tomu říct? Problém je, že jsme nebojovali. Takhle nemůžeme hrát na této úrovni.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj

Štítky VK Jihostroj, volejbal, zápas, Karlovarsko, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice nezískaly ve Varech ani jeden set  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.