Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Volejbalisté Českých Budějovic v úvodu trápili Wegiel, ale v Lize mistrů znovu nebodovali

, aktualizováno 21. prosince 2023, 8:14

Volejbalisté Českých Budějovic v Lize mistrů ani napočtvrté nebodovali. Polské šampiony Jastrzebski Wegiel sice v úvodu zaskočili a získali první set, ale pak favorit převzal otěže zápasu a vyhrál 3:1. Po čtyřech kolech elitní evropské soutěže tak český vicemistr zůstává na chvostu skupiny D se ziskem dvou setů.

Jihostroj začal v Polsku výborně. Dobře přihrával a v útoku a na bloku řádil kubánský univerzál Alejandro Miguel González, který v úvodní sadě nasbíral osm bodů. Když se k tomu přidaly chyby hráčů v polských službách včetně smečaře Tomasze Fornala, bylo z toho překvapivé vítězství hostů 25:21.

Radost z vedení ale Jihočechům nevydržela dlouho. Domácí přitvrdili servis a budějovičtí volejbalisté se od začátku druhé sady trápili na přihrávce. Z toho pak plynula špatná úspěšnost v útoku a až desetibodové manko. V závěru alespoň zkorigovali na 17:25.

Od začátku třetího setu přišel místo Gonzáleze na post univerzála Stijn van Schie, jenž střídal v závěru druhé sady. Tento tah ale úspěch nepřinesl. Sedmadvacetiletý Nizozemec se vůbec neprosazoval v útoku, několikrát zahrál míč přes síť obouruč vrchem a z deseti nahrávek nesložil ani jednu. Nebodoval ani ze servisu. Set byl do stavu 10:10 vyrovnaný, jenže pak domácí odskočili a nakonec dovolili Českým Budějovicím znovu jen 17 bodů.

Ani návrat Gonzáleze, který se stal s 15 body nejproduktivnějším hráčem českého klubu, zvrat nepřinesl. Rozjetý Wegiel potvrdil, proč loni postoupil do finále Ligy mistrů, a po další výhře 25:17 zápas ukončil. Pomohl mu k tomu šestnáctibodový univerzál Jean Patry i smečař Fornal, jenž se po rozpačitém úvodu rozehrál a nasbíral 14 bodů.

Ve čtvrtém kole Ligy mistrů se představí ještě mistrovský klub Lvi Praha, které čeká ve čtvrtek duel na půdě italské Civitanovy.

Ohlasy

Jean Patry (univerzál Jastrzebski Wegiel)Nezačali jsme úplně dobře, ale od druhého setu se nám podařilo najít opět naši hru a dostat se zpět do zápasu, což je cenné. Byl to poslední zápas před vánoční pauzou, takže také z toho důvodu je hezké, že jsme zakončili tohle období vítězně. Teď si trochu odpočineme, abychom měli co nejvíce sil na zbytek sezony.

Andrzej Kowal (trenér VK Jihostroj České Budějovice)První set jsme odehráli opravdu výborně a zaslouženě jsme ho vyhráli. Pak jsme bohužel ztratili rytmus, což se nemůže stát, pokud chcete porazit tak kvalitní tým jako je Jastrzebski. Rozdíl byl hlavně na podání a příjmu, soupeř má na servisu obrovskou sílu. Bojovali jsme, ale nestačilo to. Řekl jsem po zápase hráčům, že jim gratuluju k dobrému výkonu, takový zápas nám může do budoucna pomoci. Teď bude klíčové, jak zvládneme dva lednové zápasy Ligy mistrů v naší hale.
Zdroj: VK Jihostroj České Budějovice

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto CEV Champions League

Štítky Sport, volejbal, Liga mistrů, 4. kolo, Jastrzebski, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Českých Budějovic v úvodu trápili Wegiel, ale v Lize mistrů znovu nebodovali  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.