Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Kladenští volejbalisté porazili Jihostroj 3:0 a vynutili si čtvrté semifinále

Volejbalisté Kladna dnes nepustili České Budějovice do bojů o titul. Třetí díl semifinálové série Orli doma vyhráli 3:0 a vynutili si čtvrtý zápas, který bude hostit Jihostroj ve středu. Na svého finálového soupeře již čekají úřadující domácí šampioni Lvi Praha, protože Příbram porazili již v pátek i potřetí.

Kladenský tým před týdnem doma na českobudějovický celek nestačil. Bez zraněného brazilského smečaře Antonyho Goncalvese se trápil a následně Jihočeši uspěli i doma (3:1). Dnes však hostům nevyšly koncovky prvního ani druhého setu, prohráli je 23:25 a 25:27, přičemž měli ve druhém setbol. Kladno naopak pokračovalo v tlaku a poslední sadu Orli ovládli 25:14. Lídrem byl s 22 body lotyšský univerzál Kristaps Platačs, jemuž se začátek série vůbec nepovedl.

Jihostroj v úvodní sadě na chvíli zastavila i kuriózní situace. Za stavu 12:15 si argentinský smečař Ignacio Luengas utrhl při rozběhu na smeč podrážku a dohrával utkání s náhradními botami. Hned během oddechového času mu dal spoluhráč Matěj Emmer svoje.

V první koncovce Kladno zvládlo těžkou situaci. Blokař Lukáš Kyjanica přišel posílit obranu na síti místo nahrávače Josého Nevese a dostal nahrávku, kterou z netradičního postu proměnil. Hvězdou druhého dramatického setu byl zase finský smečař Niklas Seppänen. Pak už se Jihostroj do tempa nedostal.

Čtvrtý zápas semifinálové série začne ve středu v Českých Budějovicích v 17:00.

Kladno volejbal cz - VK Jihostroj České Budějovice 3:0 (25:23, 27:25, 25:14)

Nejvíce bodů: Platačs 22, Goncalves 13, Seppänen 10 – González 16, Okolić 9, Balabanov 6. Útoky: 46:30. Esa: 6:2. Bloky: 5:10. Chyby soupeře: 20:20. Rozhodčí: Krtička a Buchar. Diváci: 941. Stav série: 1:2

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky volejbal, české budějovice, jihostroj, kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kladenští volejbalisté porazili Jihostroj 3:0 a vynutili si čtvrté semifinále  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.