Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Startuje baseballová Extraliga. Sokol Hluboká posílil nadhoz, do nové sezóny ho povede na pozici hrajícího trenéra Martin Mužík

PR článek

V pátek začíná hráčům Sokola Hluboká, jediným jihočeským účastníkům, čtvrtá sezona baseballové Extraligy. Vstupují do ní pod vedením Martina Mužíka. Sokol zahajuje víkendovou sérii s Eagles Praha. Páteční utkání hrají na domácím hřišti 12. dubna od 19:00 a sobotní utkání hrají na hřišti Eagles Praha.

Baseball se v minulém roce dostal více do povědomí české sportovní veřejnosti díky úspěšnému vystoupení naší reprezentace na nejprestižnějším světovém turnaji World Baseball Classic (WBC) v Japonsku a USA a uspořádáním Eurobaseballu 2023. Hlubockou baseballovou školu v Tokiu skvostně reprezentoval odchovanec Sokola Martin Mužík. Ten svým homerunem na kvalifikačním turnaji v Německu nejprve poslal českou reprezentaci mezi nejlepší týmy světa, a pak na finálovém turnaji v Tokiu tříbodovým homerunem sestřelil Čínu a ČR tak získala historicky první body v tomto turnaji. V letošním roce pak reprezentoval Český baseball v rámci výběru Evropy v Osace na Global baseball games, kde sehráli dva zápasy proti výběru Japonska.

„Máme oproti loňsku mladší tým. Stavět na mladých, zabudovat je smysluplně do týmu nebude jednoduché, ale snažíme se, aby se zlepšovali, aby si zvykli na extraligové tempo. Zároveň jsme posílili o zahraniční hráče, kteří se jeví velmi dobře,“ říká Martin Mužík.

Mezinárodní srovnání na prestižním WBC ukázalo, že úroveň české Extraligy, v níž hraje drtivá většina reprezentantů, patří k nejlepším v Evropě. O angažmá v ní má zájem stále více zahraničních hráčů - tzv. importů. I Sokol vstupuje do nové sezony s řadou zahraničních posil a to na klíčových hráčských postech. Jako hlavní kouč povede Sokol již zmiňovaný Martin Mužík, který bude zároveň na pozici hráče. Jeho asistentem je další hráč Matěj Dvořák a americký nadhazovač Alec Lemmon.

Sokol výrazně posílil na nadhozu, kam přicházejí hráči z Ameriky a Kanady. Už v loňské sezóně se v týmu osvědčil americký nadhazovač Alec Lemmon (27), a proto spolupráce s ním pokračuje. Dalšími posilami jsou Austin Hassani (Kanada), Michael Fitzsimmons (Kanada), který bude nastupovat zejména ve vnitřním poli, a William Nahmens (Kanada) na pozici nadhazovače.

Příprava Sokolů na Extraligu vyvrcholila březnovým soustředěním v severoitalském Castions delle Mura, v jehož rámci dokázal Sokol porazit dva italské týmy. „Měl jsem možnost sledovat nejenom nové importy, ale také připravenost našich českých hráčů. Mám dobrý pocit z tréninkového nasazení hráčů i zhoštění se Martina Mužíka role hlavního trenéra. Zároveň cítím, že tým táhne za jeden provaz. Přípravné zápasy proti dvěma italským týmům byly solidní. Chemie v našem týmu funguje a doufejme, že to bude vidět i v letošní sezoně,“ říká předseda klubu David Šťastný.

Prvním soupeřem Sokola budou Eagles Praha. První utkání v pátek 12. dubna (19.00) se odehraje na domácím hřišti a druhé v sobotu 13. dubna (13.00) se hraje na půdě Eagles Praha. Třetí dubnový víkend přijedou na Hlubokou loňští mistři Draci Brno. V pátek 19. dubna hraje Sokol v Brně od 19. hodin a v sobotu 20. dubna se druhé domácí utkání hraje od 13 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky basseball, extraliga, hluboká nad vltavou, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje baseballová Extraliga. Sokol Hluboká posílil nadhoz, do nové sezóny ho povede na pozici hrajícího trenéra Martin Mužík  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.