Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Víkend bude patřit barevnému minivolejbalu, na Meteoru vyroste čtyřicet kurtů

Už od zítřka bude ve sportovním areálu TJ Meteor probíhat oblastní kolo Minivolejbalu v barvách, který je upravenou formou této hry. Dětské týmy budou po celý víkend bojovat o prvenství v pěti kategoriích, jež mají specifická pravidla a respektují mentální a fyzický věk hráče.

Vše se rozjede v sobotu od 8:30. Po hodinové prezenci přijdou na řadu základní skupiny, které potrvají až do odpoledních hodin. Organizátoři celé akce poté nachystali dětem večeři, po níž společně vyrazí do Budvar Arény, kde se od 18 hodin hraje duel Světové ligy ve volejbale. Česká republika v něm vyzve Francii.

„Je to taková trefa svazu do černého, přivádí několik tisíc dětí ročně do hnutí a je na nás, abychom je u toho udrželi. Pro nás jde o emotivní záležitost a jsme rádi, že to přivezeme i do Českých Budějovic. Na Meteoru se bude pohybovat řádově až tisíc dětí, které se budeme snažit dostat i do haly, aby viděly to srovnání, kam až to mohou dotáhnout,“ říká místopředseda Českého volejbalového svaz Robert Urbánek.

V neděli už půjde do tuhého. Od 9 hodin začnou finálové skupiny a bude se rozhodovat, kdo z Meteoru odejde jako vítěz. Předpokládaný konec i se slavnostním vyhlášením je předběžně naplánován na 14. hodinu. Zajímavostí určitě je, že v pěti kategoriích mohou hned ve čtyřech smíšená družstva, pouze modrý minivolejbal je rozdělen na dívčí a chlapeckou část.

Na možné naděje sportu pod vysokou sítí se během soboty dorazí podívat i seniorská reprezentace mužů. Podpořit děti v jejich snažení by tým kapitána Aleše Holubce měl přijít kolem pravého poledne. Takže ještě než hráče uvidí v bitvě proti Francii, budou se moci ti nejmenší setkat se svými idoly přímo osobně.

Více informací lze najít na www.minivolejbal.cz.

Štítky minivolejbal, meteor, Francie, Budvar aréna, Česko, Český volejbalový svaz, Aleš Holubec, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend bude patřit barevnému minivolejbalu, na Meteoru vyroste čtyřicet kurtů  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.