Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Beachvolejbalistky z Finska přijedou do Budějc pro postup na šampionát

Českobudějovická E.ON Beach Arena přivítá v neděli kvalifikační turnaj otevřeného Halového mistrovství České republiky žen. Na závěrečný turnaj, který se bude konat v Brně, postoupí vítěz. Hrát budou i domácí volejbalistky. Listina přihlášených se bude teprve uzavírat.

Pořadatelé mají zatím registrováno šest dvojic. Mezi favoritky turnaje budou patřit Nina Ahtiainenová a Ida Sinisalová z Finska. „Bez šance nejsou ani Eliška Nováková a Tereza Jarošová, které jsou v beachvolejbalovém žebříčku v první dvacítce,“ uvedla jednatelka pořádající společnosti Beach Ball Jana Máchová. „Překvapit ale může kdokoliv.“

Přihlášené jsou také Kateřina Lundáková a Ladislava Šílená z českobudějovické Madety, která hraje první ligu v šestkovém volejbale. „Moc od toho neočekáváme, protože máme rozběhlou šestkovou halovou sezonu. Beach teď bohužel moc netrénujeme, ale pokusíme se o co nejlepší výsledek,“ říká Lundáková, která má s volejbalem na písku zkušenosti.

Systém turnaje bude upřesněn dle konečného počtu přihlášených týmů. „Pokud se už nikdo nepřihlásí, bude se hrát systémem každý s každým,“ dodává Máchová s tím, že přihlásit se mohou pouze registrovaní hráči svazu s platnou licencí.

Zájemci se mohou hlásit do páteční 20. hodiny. Turnaj bude v neděli zahájen úderem 10. hodiny. „Spolu s námi do turnaje jdou i další hráčky Madety, takže se navzájem dobře známe. Každopádně tam budou i jiné dvojice, které budou mít velké ambice na mistrovství postoupit,“ dodala Kateřina Lundáková.

E.ON Beach Arena má tři kurty a je unikátní díky instalovaným technologiím. Má úsporná osvětlení a teplo je v hale zajišťováno vyhřívaným pískem. Z českobudějovické kvalifikace postoupí na mistrovství pouze vítěz. V Brně se pak bude hrát 21. a 22. března.

Štítky beachvolejbal, E.ON Beach Arena, České Budějovice, Halové mistrovství České republiky žen, Finsko, E.ON, Volejbal Brno, Česko, Madeta, Eliška Horelová, Ida Sinisalo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Beachvolejbalistky z Finska přijedou do Budějc pro postup na šampionát  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.