Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějčáci jsou krok od postupu do semifinále

Po včerejším třetím hladkém vítězství 3:0, tentokrát však na palubovce Brna, se mistrovský Jihostroj přiblížil postupu do semifinále Uniqa volejbalové extraligy. Pokud dnes vyhraje, vyřadí jihomoravské hráče z play off nejrychlejší možnou cestou.

Nedělní utkání Jihostroje České Budějovice v brněnské hale potvrdilo, že Jihočeši, jako obhájci vítězství z loňského roku, žádného soupeře nepodceňují a jdou si jasně za svým cílem.

Po další poměrně jasné výhře v poměru 3:0, kdy dramatická koncovka se odehrávala pouze ve třetím setu a Jihostroj ho ovládl až nejtěsnějším možným rozdílem 25:23, má mistrovský celek pod taktovkou Jana Svobody velmi rázně nakročeno do semifinále.

K postupu mu nyní stačí jen jedno vítězství, a to by mohlo přijít hned dnes, kdy Budějčáci odehrají od šesti večer druhé utkání v jihomoravské metropoli.

Ve stejné situaci jako Jihočeši jsou i hráči libereckého mužstva, kteří po prvním dramatickém utkání proti Benátkám (3:2) potvrdili v ostatních dvou zápasech roli favorita a benátský tým jasně přehráli dvakrát 3:0.

Ostatní dvě série jsou vyrovnanější a blíže k vítězství mají nyní družstva Ostravy a ČZU Praha, která vedou nad svými soupeři ze Zlína, respektive Příbrami, v poměru 2:1 na zápasy.

„Jasné vítězství Českých Budějovic, přehrály nás ve všech činnostech. Těch pár malých šancí, co jsme měli, jsme nevyužili,“ uvedl po utkání trenér Brna Miroslav Malán.

„Brno podalo ze všech tří zatím odehraných zápasů nejlepší výkon na podání, my jsme ale dnes hráli ze všech tří duelů nejlépe, takže to domácím nepomohlo,“ ohodnotil výkon svých svěřenců trenér Jihostroje Jan Svoboda.

Volejbal Brno - VK Jihostroj České Budějovice 0:3 (-19, -23, -18)

Čas: 69 minut. Nejvíce bodující hráči: Pláteník 16 - Katona 13. Rozhodčí: Renčín, Činátl. Diváci: 690.

Brno: Fučík, Smrčina, Mlčuch, Katona, Klapal, Kuliha - libero Stanczak. Střídali Muroň, Mrázek, Ulč a Kubalec. Trenér Miroslav Malán.

Jihostroj: Kriško, Habr, Pláteník, Fila, Mach, Sukuba - libero Michálek. Střídal Zapletal. Trenér Jan Svoboda.

Autoři

Štítky volejbal, Volejbal Brno, VK Jihostroj České Budějovice, play off Uniqa extraligy, semifinále, Brno, Jihostroj, Uniqa Insurance Group, Česká volejbalová extraliga mužů, Jan Svoboda, České Budějovice, Česká zemědělská univerzita v Praze, Benátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčáci jsou krok od postupu do semifinále  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.