Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

EGE dnes doma zahájí semifinále I. ligy s Kladnem

Budějcká mašina Jihostroj má o víkendu volno, své další extraligové utkání sehraje až v pondělí před televizními kamerami s Libercem. O víkendu tak můžete vyrazit na úvodní semifinálové zápasy prvoligového EGE, které kráčí za obhajobou loňského vítězství, nebo na ženský tým budějcké Madety, který ve druhé nejvyšší soutěži bojuje o celkové prvenství.

Volejbalisté budějckého EGE i letos válí. S přehledem vyhráli základní část I. ligy mužů a ve čtvrtfinále play off vyřadili stejně jako vloni Českou Lípu 3:0 na zápasy.

Nyní před nimi stojí těžší úkol. V pátek v 19 hodin zahájí semifinále s nedávným  českým mistrem. Soupeřem týmu hrajícího trenéra René Dvořáka je Kladno, které skončilo v základní části čtvrté.

Druhé utkání pak začíná v sobotu v 17 hodin. Série se hraje na tři vítězné zápasy, vítěz se utká ve finále s lepším ze druhé semifinálové dvojice Dobřichovice - Staré Město. Série může dopadnout jakkoliv. Můžeme vyhrát tři nula na zápasy stejně jako s Lípou, ale také můžeme s Kladnem odehrát pět vyrovnaných bitev, podotýká kapitán EGE Jan Pitner.

Ten si pamatuje první sezonu Kladna mezi extraligovou elitou. Tehdy jsem tam hrával s blokařem Kotrchem, který je v týmu stále, připomíná bývalého člena české reprezentace.

Nyní mají Kladenští v kádru i několik Budějčáků, odchovanců Jihostroje. Na nahrávce je zkušený Boban Mifka, také bratr smečaře extraligové Příbrami Martina Böhma Šimon, informuje univerzál EGE.

Po odehraném ročníku 2010/2011, kve kterém provázely středočeský klub finanční problémy, sestoupilo Kladno o soutěž níž. A opusili jej profíci. Do jejich týmu přišli mladší kluci z Dobřichovic a někteří z Chomutova. Skončili čtvrtí v základní části, i to svědčí o jejich kvalitách, podotýká kapitán vítězů základní části.

V té svého nynějšího semifinálového soupeře porazili obhájci prvenství v obou zápasech. Mohl by být k vidění pohledný volejbal. A asi to nejlepší, co za letošní sezonu můžeme nabídnout, říká Jan Pitner.

Jaký výsledek očekávají favorité? Ze začátku ligy to vypadalo, že budeme mít cestu za vítězstvím jednoduchou. Ale vykrystalizovali se tři dobří soupeři, kteří jsou teď s námi v první čtyřce. Kladno bude silným protivníkem, můžeme čekat cokoliv, tvrdí třicetiletá opopra EGE, která několik sezon odehrála v extraligových klubech jako Opava, Kladno, Jihostroj, Liberec nebo rakouském Aich-Dobu.

Když budeme mít formu, tak můžeme vyhrát sérii 3:0 na zápasy. Ale u nás lze přítomnost formy jen těžko odhadovat, směje se dvoumetrový univerzál. Stačí hrát to, co umíme, a uspějeme, dodává.

I ženy o víkendu čekají těžké boje. Budějcká Madeta v domácím prostředí přivítá druhý tým skupiny o 1. až 6. místo první ligy.

V pátek od 18.30 a v sobotu od 10 hodin se utkají čtvrté "Madetky" s Moravskou Slavií Brno ve Sportovní hale.

Autoři

Štítky Kladno, Jihostroj, Madeta, Liberec, Dobřichovice, semifinále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

EGE dnes doma zahájí semifinále I. ligy s Kladnem  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.