Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Hráčky budějcké Madety atakují první místo

Volejbalistky Madety České Budějovice dál pokračují v 1. lize žen ve skvělých výkonech. O druhém únorovém víkendu sice na domácí palubovce ztratily cenné dva body proti Hronovu, minulý týden ale přivezly dvě jasné výhry z hlavního města a stále se v elitní skupině drží na druhé příčce.

Výjimečně v sobotu večer a v neděli ráno odehrála Madeta o předminulém víkendu svá utkání s družstvem z východočeského Hronova, které se historicky poprvé dostalo do skupiny o 1. až 6. místo. Tím byla hra a složení družstva hostujícího týmu pro Jihočešky velkou neznámou.

Na sobotní zápas se Madetky sešly už o dvě hodiny dříve a společně fandily biatlonistům na olympijských hrách. Díky vybojované bronzové medaili Jaroslava Soukupa se dobře naladěny pustily do zápasu, Hronov je ale hned v úvodu překvapil výborným servisem a hned v první setu držel krok až do koncovky, kde nakonec odskočil a zvítězil.

Madetky se však nenechaly zaskočit a další dva sety získaly s přehledem ve svůj prospěch. Čtvrtou sadu ale začaly Budějčandy hodně vlažně a hned úvodu prohrávaly o osm bodů, bohužel se jim nepodařilo vývoj setu zvrátit a zápas se tak dostal do páté sady. Ani ta nebyla pro domácí moc úspěšná a Madeta tak nečekaně ztratila velice cenné dva body.

Sobota 8. února 2014

VK Madeta České Budějovice - VK Hronov 2:3 (-21, 18, 13, -20, -11)

VK Madeta České Budějovice: Lundáková, Kotlabová, Cimbálková, Švejdová, Kubíčková, Slabová, libero Tomanová. Střídaly Černá, Andrýsková a Strolená. Trenér Milan Šimonek.

Naštěstí na sobotní zápas se děvčata dobře vyspala, prohraný zápas hodila za hlavu a hned od prvních míčů ukázala, kdo je ve Sportovní hale doma, za hodinu porazila Hronov 3:0 a upevnila si druhé místo v tabulce před Brnem, které na ně ztrácelo tři body.

„Holky moc chválím, protože po sobotní prohře nám vůbec nebylo veselo, ale popraly jsme se s tím výborně a v neděli jsme Hronov doslova přejely,“ chválila svůj tým kapitánka Madety Jiřina Karvánková.

Neděle 9. února 2014

VK Madeta České Budějovice - VK Hronov 3:0 (14, 14, 15)

VK Madeta České Budějovice: Lundáková, Kotlabová, Cimbálková, Švejdová, Andrýsková, Slabová, libero Tomanová. Střídaly Černá, Karvánková a Kubíčková. Trenér Milan Šimonek.

Z pražského Žižkova bez ztráty bodu

Další dva zápasy v 1. lize žen čekaly budějckou Madetu na pražském Žižkově. V malé sokolovně má Žižkov vždy své věrné a hlasité fanoušky, kteří připravují hostům vždy horkou půdu - a nejinak tomu bylo i o uplynulém víkendu.

Madeta vyrazila na Žižkov společně s trenérem a statistikem v deseti hráčkách a jejím cílem bylo pokusit se přivézt co nejvíce bodů. Žižkov je již třetím rokem tradičním soupeřem Madety, která s ním má výbornou bilanci. Z osmi doposud odehraných zápasů České Budějovice prohrály jen jediný.

První zápas se hned v úvodním setu dostal do vyrovnané koncovky, kterou Madeta smolně prohrála 23:25. Od druhého setu však hostující hráčky předváděly skvělý výkon, kdy hlavně univerzální hráčka Sandra Kotlabová ničila soupeřky svým útokem. Další dva sety tak patřily jednoznačně Madetě.

Čtvrtá sada byla opět velmi vyrovnaná a v koncovce Madeta prohrávala 21:23. Jako výborný tah trenéra Šimonka se ukázalo střídání na servis, kdy poslal na podání Jitku Černou a ta srovnala stav na 23:23. Napínavá koncovka naštěstí skončila šťastně pro Madetu. Konečné skóre bylo 28:26.

Pátek 14. února 2014

Sokol Žižkov - VK Madeta České Budějovice 1:3 (25, -17, -10, -26)

VK Madeta České Budějovice: Lundáková, Kotlabová, Cimbálková, Švejdová, Trnková, Slabová, libero Tomanová. Střídaly Černá, Andrýsková a Karvánková. Trenér Milan Šimonek.

V sobotu Madeta pokračovala hned od prvního setu ve výborné hře bez zbytečných chyb, navíc podpořené skvělým servisem. Úvodní dvě sady tak získaly Budějčandy s velkým rozdílem.

Ve třetím setu sice Žižkov na chvilku odskočil, ale koncovku Madeta zvládla a šest bodů ze Žižkova si zaslouženě odvezla. Tím potvrdila druhé místo v tabulce a přiblížila se na rozdíl třech bodů na první Střešovice, které nečekaně zaváhaly v Brně.

Sobota 15. února 2014

Sokol Žižkov - VK Madeta České Budějovice 0:3 (-13, -12, -23)

VK Madeta České Budějovice: Lundáková, Kotlabová, Cimbálková, Karvánková, Slabová, Andrýsková, libero Tomanová. Střídaly Černá a Trnková. Trenér Milan Šimonek.

Tento týden má Madeta České Budějovice volno, které v pondělí i v úterý využila k návštěvě domácího finále Českého poháru. Na příští zápas děvčata zvou všechny fanoušky v pátek 28. února a v soboru 1. března do Sportovní haly, kam přijede Moravská Slavia Brno.

Napsala Jiřina Karvánková

Štítky volejbal, VK Madeta České Budějovice, VK Hronov, Sokol Žižkov, 1. liga žen, Madeta, České Budějovice, Hronov, Žižkov, Brno, olympijské hry, Jaroslav Soukup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráčky budějcké Madety atakují první místo  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.