Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

IGY Beach Cup vyhrál tým Z Panské s Filipem Habrem

Velmi netradiční beachvolejbalový turnaj trojic, který v sobotu uspořádalo budějcké IGY Centrum hned vedle svého obchodního domu, ovládl manželský pár Vojtěch Zach - Eva Zachová společně s nahrávačem Jihostroje Filipem Habrem.

Do turnaje v plážovém volejbalu se mohl přihlásit každý, kdo v poslední době nakoupil v nákupním centru IGY zboží za alespoň dvě stě korun. Účtenka pak sloužila jako zápisné každé dvojici, která si chtěla v sobotu zahrát volejbal s některou z hvězd volejbalového týmu Jihostroj České Budějovice.

Zájem o to zahrát si s profesionálními volejbalisty byl tak velký, že v pátek byla mezi devatenácti přihlášenými dvojicemi uspořádána kvalifikace, ze které do sobotního finálového turnaje postoupilo osm nejlepších. Ke každému týmu pak v sobotu manažer Jihostroje Stanislav Pochop nalosoval jednoho hráče extraligy.

Tyto trojice pak v dopoledních hodinách sehrály velmi dramatická čtvrtfinále. Vítězné týmy ve složení Jokers s Petrem Šulistou, Xovci s Petrem Zapletalem, Z Panské s Filipem Habrem a Madetky s Tomášem Filou se v semifinále popraly o postup do finále.

Vítězný tým dostal od IGY centra velmi hodnotné ceny v podobě poukazu na nákup za 5000 Kč pro každého hráče, voucher na večeři v restauraci In Loco v hodnotě 500 Kč, karton cideru Somersby od Budějovického Budvaru a volné vstupenky na všechna utkání extraligy volejbalu.

V průběhu turnaje byl na travnaté ploše vedle IGY Centra připraven pro návštěvníky také zajímavý doprovodný program v podobě dětského koutku s klaunským představením a šaškem na chůdách, příchozí bavil DJ, roztleskávačky, taneční vystoupení NG Dance Crew, soutěž se značkou Somersby o stylový iPad mini a v neposlední řadě koncert skupiny Airfare.

Úderem sobotní půl šesté večer vypuklo velké finále, do kterého se probojovaly týmy Z Panské s Filipem Habrem a Xovci s Petrem Zapletalem. Šťastnější byl nakonec tým složený z manželů Evy a Vojtěcha Zachových a Filipa Habra, který finále proti mladým hráčům Jihostroje Vojtěchu Hornátovi a Adamu Čtvrtníčkovi vedených zkušeným nahrávačem Petrem Zapletalem ovládl jasně 2:0.

„Turnaj se mi moc líbil, i když musím přiznat, že na písku jsem ještě nikdy ve trojicích nehrál. V této hře tři na tři není příliš prostor pro nějaké technické údery, a tak je třeba tvrdě smečovat každý míč, což určitě přispělo k atraktivitě všech zápasů. První dvě utkání pro nás byla velmi těžká, jelikož jsme hráli proti Michalu Sukubovi a Tomáši Filovi, kteří jsou oba velmi dobří blokaři, a nebylo lehké je překonat. Musím však také říci, že tohoto turnajového vítězství si velmi cením, už proto, že se ode mne tak trochu očekávalo, že vyhraji. V případě neúspěchu bych určitě v šatně nebyl ušetřen narážek od spoluhráčů. V neposlední řadě jsem měl také štěstí na los, kdy jsem k sobě dostal jeden ze čtyř týmů, ve kterých nebyli úplní amatéři, ale hráči volejbalu,“ zhodnotil IGY Beach Cup bezprostředně po finále nahrávač Jihostroje Filip Habr, který byl součásti vítězného týmu Z Panské.

IGY Beach Cup 2013

Pondělí, 2. září 2013, 11:40

IGY Beach Cup 2013
IGY Beach Cup 2013

Autoři

Štítky IGY Beach Cup, IGY Centrum, VK Jihostroj České Budějovice, beachvolejbal, plážový volejbal, turnaj, Filip Habr, volejbal, finále, Petr Zapletal, Budějovický Budvar, Tomáš Fila

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IGY Beach Cup vyhrál tým Z Panské s Filipem Habrem  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.