Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihostroj doma zdolal Benátky 3:1 a je ve Final Four poháru

Ve středu večer hostili volejbalisté Jihostroje v domácím prostředí Benátky nad Jizerou. Ve čtvrtfinálové odvetě Českého poháru se obhájcům v úvodu příliš nedařilo a vstup do utkání byl z jejich strany nepovedený, přesto splnili cíl a postoupili mezi nejlepší čtyři týmy.

Stejně jako před týdnem v Benátkách a v pondělí s Ostravou se českobudějovickému celku nevydařil úvod utkání. Tahanice o vítězství v prvním setu skončila až 35. bodem hostů.

Za stavu 24:23 zkazil nahrávač Petr Zapletal podání a hosté vyrovnali. I dalších sedm setbolů pak Benátky odvrátily a svůj pátý pokus na vítězství v setu přetavily ve vítězství.

Ve druhé části hry pokračovaly Budějce ve stejně křečovitém tempu, ale do konce druhého dějství se rozehrály k mnohem lepšímu výkonu. Ve třetím setu už byli mistři jasně lepší a Benátkám povolili uhrát pouze 13 bodů.

Do čtvrtého setu, ve kterém už o nic nešlo, neboť Jihostroji stačilo uhrát k postupu dva sety, si zahráli na obou stranách sítě i všichni hráči z lavičky.  A úspěšnější byli ti domácí, kteří vedli od začátku až do konce.

Jihostroj si tak zahraje se třemi dalšími týmy, které se o postup poperou ve čtvrtek, o vítezství v Mladé Boleslavi 11. až 12. února.

Trenér Benátek nad Jizerou Josef Smolka po zápasu zklamaný nebyl, podobný průběh očekával. „Chtěli jsme po domácí porážce Budějce potrápit, což se nám v úvodu povedlo. S tím jsme spokojeni. Pak už byl ale rozdíl ve hře znát. My pokračujeme dál v lize, Jihostroj bude bojovat o celkové vítězství. Role byly rozdány jasně, čtvrtfinále dopadlo asi tak, jak všichni čekali.“

Za postup do finálové čtyřky Českého poháru byl kouč domácího Jihostroje Jan Svoboda rád, ale v úvodu utkání musel hodně zvyšovat hlas na své svěřence. „Nespekulovali jsme, zda nám stačí dva sety nebo ne. Chtěli jsme vyhrát, to se nám povedlo. Hodně nám vázla komunikace na hřišti a útočníci Benátek se proti nám snadno prosazovali.To se ale postupem času zlepšilo, začali jsme lépe bránit a zápas jsme dostali pod kontrolu. Mohli si tak zahrát i všichni kluci z lavičky,“ sdělil po zápase. 

Jihostroj České Budějovice – Benátky nad Jizerou 3:1 (-33, 20, 13, 20)

Čas: 96 minut. Rozhodčí: Kvarda, Fink. Diváci: 230. První zápas: 3:1, postupuje Jihostroj.

Č. Budějovice: Zapletal, Motys, Michálek, Rojas, Mach, Smrčka, libero Juračka – Habr, Procházka. Trenéři Jan Svoboda a Stanislav Pochop.

Benátky: Sobek, Dlouhý, F. Nesvačil, Anděl, Starý, Dittrich, libero Minařik – Svoboda, Jambor, M. Nesvačil. Trenér Josef Smolka.

Autoři

Štítky Jihostroj, Benátky, Benátky nad Jizerou, České Budějovice, Jan Svoboda, Petr Zapletal, Josef Smolka, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj doma zdolal Benátky 3:1 a je ve Final Four poháru  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.