Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihostroj je kousek od semifinále, Brno porazil i podruhé

Budějčtí volejbalisté si s osmým týmem základní části poradili i ve druhém zápase čtvrtfinále play off Uniqa extraligy. Ve středu porazili Brno za hodinu 3:0, stejným výsledkem skončil i čtvrteční duel. Jihomoravané domácí tentokrát více pozlobili, když ve třetím setu nad obhájci mistrovského titulu dlouho vedli, v koncovce ale Jihostroj ukázal svou sílu.

Jen o pár minutek déle trvalo druhé představení mistrů ve vyřazovací části soutěže. Pět set diváků sledovalo v prvních dvou setech stejný obrázek hry jako v utkání prvním.

Jihostroj tlačil Brno podáním a nahrávač Brna Ondřej Fučík jen těžko hledal někoho ze svých útočníků, který by byl proti obraně domácích úspěšný.

I tentokrát trenér Brna nechal na lavičce libero a nechal se poprat s tvrdým budějckým podáním blokaře. I to přispělo k vedení 2:0 na sety a vítězství rozdílem třídy.

Ve třetím setu, kdy už všichni čekali poslední mistrovský úder a snadné vítězství, se ale hosté vzepřeli. Povedené plachtící podání Brňanů rozhodilo domácí přihrávače a Zapletal měl těžší práci s přípravou útoků pro své spoluhráče.

Moravané dlouho v setu vedli až o čtyři body, měli k jeho zisku blízko, ale Jihostroj včas zabral a kvalitní obranou set uhrál.

V sérii tak nyní vede mašina kouče Jana Svobody 2:0 a poslední krok k postupu do semifinále může učinit už v neděli, kdy hraje od 19 hodin v Brně.

Pokud však neuspěje, má další pokus v pondělí ve stejný čas. Případný pátý zápas by se hrál opět pod Černou věží.

Trenéři po utkání

Jan Svoboda (Jihostroj): Utkání mělo podobný průběh jako včera, odvíjelo se od stejných věcí. Ať už to byly body na podání, na bloku v útoku. Jen ve třetím setu jsme hůř přihrávali, nehráli jsme tak precizně a agresivně. Brno hrálo dobře, proto jsme se s ním tahali až do koncovky. Teď jedeme na jejich palubovku a tam vždycky lépe podávají a vytvoří si tlak, budou mít výhodu. Brňané nemají co ztratit, takže půjdou do rizika. My musíme podat stejný výkon.

Miroslav Malán (Brno): Budějckým musím pogratulovat, hráli opět skvěle. Od začátku nás tlačili na podání, v prvních dvou setech jsme nenašli protizbraň. Ve třetím jsme lépe přihrávali a hráli odvážněji, možná by slušelo zápasu, kdybychom set vyhráli. Ale raduje se lepší tým. Teď hrajeme doma a chceme, aby tam kluci z Budějc museli přespat. Budeme se snažit sérii prodloužit.

VK Jihostroj České Budějovice - Volejbal Brno 3:0 (14, 15, 24)

Čas: 67 minut. Rozhodčí: Kvarda, Vojtíšek. Diváci: 500. Stav série: 2:0. 

České Budějovice: Zapletal, Novotný, Sukuba, Mach, Fila, Rojas, libero Juračka – Habr, Motys. Trenéři Jan Svoboda a Stanislav Pochop.

Brno: Fučík, Mlčuch, Zajíček, Smrčina, Kuliha, Katona. Trenér Miroslav Malán.

Autoři

Štítky Brno, Jihostroj, Česká volejbalová extraliga mužů, Jan Svoboda, České Budějovice, semifinále, Volejbal Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj je kousek od semifinále, Brno porazil i podruhé  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.