Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihostroj - Liga mistrů se blíží, přijede STADE POITEVIN POITIERS

Ve středu se ve Sportovní hale od 18.00 hodin po kratší odmlce odehraje první zápas v této prestižní volejbalové soutěži mezi domácím VK Jihostroj České Budějovice a STADE POITEVIN POITIERS z Francie. Vzhledem k tomu, že nikdy v minulosti neměl českobudějovický tým tak kvalitní hráčskou sestavu, ve které jsou hráči na každém z postů zdvojeni na kvalitativně stejné úrovni, fanoušky velmi zajímá, v jaké základní sestavě Jihostroj nastoupí.

V domácí soutěži, kde se hráči v zápasech víceméně pravidelně střídají a kde by největším konkurentem v boji o titul mohly být dvě šestky sestavené z hráčů mistrovského týmu (alespoň dle dosavadních výsledků), na mezinárodní scéně již bude muset trenér Svoboda vybrat dle svého úsudku ty nejlepší. Kteří to ale budou?

Budějcká Drbna  se pokusí na základě svých postřehů z doposud odehraných zápasů sestavit pravděpodobnou základní šestku.

náhra : Petr Zapletal (č.14) - hraje s přehledem, ve středu nejlépe sehraný s Radkem Machem. Se smečaři ale ještě ne na 100%, což je otázka na delší dobu. Univerzálové mu hrají oba výborně. Filip Habr je po zranění, jeho čas ještě přijde.

smeč :  Andy Rojas (č.1) - prozatím na smeči zůstává za očekáváním, ale platí to co u Petra Zapletala. Potřebuje čas na sehrání. Upřednostňujeme ho proto, že má kvalitní příhru, která bude v zápase velmi důležitá. Má nejvíc zkušeností z mezinárodních zápasů.

smeč : Petr Michálek (č.7) - podobná situace jako u Andyho Rojase. Jeho předností je kvalitní příhra, vyrovnané výkony na smeči a v neposlední řadě i pole. Navíc dostával prozatím poměrně dost příležitostí.

blok : Radek Mach (č.3) - jednoznačně nejlepší jak v útoku, tak v obraně. Další cenou devizou je kvalitní servis (plachta).

blok  : Štěpán Smrčka (č.17) - myslíme si, že dostane přednost před Michalem Sukubou zejména kvůli sehranosti s nahrávačem. Může hodně pomoci i na servisu, jestliže mu bude vycházet.

univerzál : Jakub Novotný (č.4) - na tomto postu pouze tipujeme. Radek Motys je dle nás stejně kvalitní. 

libero : David Juračka (č.15) - I když není jiná alternativa v případě, že nebude zraněný, podává spolehlivé výkony. Je to hráč na svém místě. Navíc se dokáže ještě vyburcovat před fanynkami....

Samozřejmě je výše uvedená sestava pouze náš tip za předpokladu, že budou všichni zdrávi. V každém případě by nás zajímal i názor vás, našich čtenářů. Jak tipujete sestavu vy?

První názor od jednoho čtenáře už máme. Chtěl by do zápasu zapojit oba naše univerzály, protože mu připadá, že by byla hrozná škoda nechat jednoho z nich sedět na střídačce. Navrhuje po vzoru Popelky a Hudečka "předělat" Radka Motyse na smečaře. Neví ale, jak by zvládl příhru. Co vy na to? 

V každém případě ať už trenér Svoboda postaví kohokoli, bude to kvalitní volejbalista, ať už se objevili v námi navržené sestavě, či nikoli.

Ještě bychom rádi vyhověli dotazům čtenářů na vstupné. Manažer jihostroje pan Scheichl Budějcké Drbně sdělil, že vstupné na tento zápas zůstává na 100,- Kč, pro důchodce 50,- Kč. Platí také všechny permanentky.

Autoři

Štítky Jihostroj, Liga mistrů UEFA, VK Jihostroj České Budějovice, Francie, Petr Zapletal, Radek Mach, Andy Rojas, Jakub Novotný, Petr Michálek, Filip Habr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj - Liga mistrů se blíží, přijede STADE POITEVIN POITIERS  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.