Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Jihostroj má dnes v Poitiers poslední šanci na postup

Mistři z Budějc vyrazili v úterý v 6 hodin ráno směr letiště, odkud se přesunuli do Fracie. Tam je dnes večer ve 20 hodin čeká poslední utkání v základní skupině D Ligy mistrů. Z posledního místa se naši hoši pokusí zaútočit na postupovou pozici. Zápas vysílá v přímém přenosu ČT 4, sledovat jej můžete třeba i na internetové adrese Laola1.tv.

V prvním utkání, které se hrálo pod Černou věží, Jihostroj na francouzského mistra nestačil a prohrál 1:3. „Tehdy jsme se připravili o lepší výsledek svými chybami. Po zápase jsme byli hodně zklamaní,“ vzpomíná na premiérové utkání v letošním ročníku Champions League libero David Juračka.

Ve druhém souboji pak český nejlepší celek vyhrál v Cuneu 3:0, s německým Unterhachingem prohrál 1:3 a 2:3 a minulý týden doma nestačil na Italy - 0:3.

Konečné účtování: 4. místo v tabulce se ztrátou dvou bodů na třetí Unterhaching, čtyř bodů na druhé Stade Poitevin Poitiers. Bre Banca Lannutti Cuneo je nedostižné, má o osm bodů více.

Když dnes Jihostroj vyhraje, může pomýšlet na postup ze třetího místa. V případě že Němci prohrají s Italy a nikdo lepší na třetím místě v ostatních skupinách nebude. „Teoretická šance ještě žije. I kdyby to nevyšlo, chceme se rozloučit s Ligou mistrů vítězstvím,“ podotýká David Juračka. 

A nabízí něco z taktických pokynů, jak vyzrát na Francouze. „Poitiers je soupeř, který dělá minimum chyb. Jeho stěžejními hráči jsou univerzál Culafic a smečař Marechal, to vše diriguje nahravač portugalského národního týmu Pinheiro,“ informuje talentované libero budějckého celku.

Jihostroj musel vyrazit do země galského kohouta bez univerzála Jakuba Novotného, který si léčí výron v kotníku a bude svému týmu delší dobu chybět. Místo něj se do dresu převlékne asistent trenéra Jana Svobody Stanislav Pochop.

Na zápasové soupisce totiž musí mít družstva vždy všech dvanáct hráčů, jinak je čeká nemalá pokuta.

Jakuv Novotný se zranil během posledního extraligového duelu s Libercem. Ve stejném utkání musel být ošetřován i David Juračka. Nic mi už není, jen jsem měl chvíli oteklý nos. Stalo se to ke konci zápasu, kdy jsem se srazil s Petrem Zapletalem a ze srážky bylo jen pár kapek krve a chvilkový otřes, říká libero.

Takže uvidíme, jak dnes naši volejbalisti dopadnou, držme jim palce u televize!

Tabulka skupiny D Ligy mistrů:

 
Tým
V
P
Sety
B
1.
Bre Banca Lannutti Cuneo
4
1
12:4
12
2.
Stade Poitevin Poitiers
3
2
9:10
8
3. Generali Unterhaching
2
3
10:12
6
4. VK Jihostroj České Budějovice
1
4
7:12
4

 

Autoři

Štítky Poitiers, Liga mistrů UEFA, ČT sport, České Budějovice, Jihostroj, Jakub Novotný, VK Jihostroj České Budějovice, Generali Česká pojišťovna, Černá věž, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj má dnes v Poitiers poslední šanci na postup  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.