Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Jihostroj odlétl do Ankary na pohárovou odvetu

Náročný program čeká hráče volejbalového Jihostroje. Ve středu ráno odlétli do turecké Ankary na odvetné utkání Poháru CEV, který rozehráli minulý týden domácí porážkou 1:3. Po odvetě a pozdním nočním příletu v pátek večer tým odcestuje na utkání Uniqa extraligy do Odoleny Vody.

Dnes ráno v půl šesté odjeli jihočeští volejbalisté na do Prahy, kde nasedli na letadlo Praha - Mnichov, a tam je čekal přestup na let do Ankary. V Turecku ještě měli stihnout večerní trénink.

„Ve středu si opět hodně zacestujeme, je to ale nutné zlo, pokud hrajete Pohár CEV či Ligu mistrů. V Ankaře bychom měli mít ještě ve středu trénink a ve čtvrtek dopoledne si zatrénujeme v jejich hale podruhé. Odpoledne nás pak čeká odvetné utkání, které - pokud chceme pomýšlet na postup - musíme vyhrát. Když se to podaří, tak vše rozhodne zlatý set hraný do 15 bodů,“ uvedl těsně před odletem trenér Jihostroje Jan Svoboda.

Ve čtvrtečním utkání bude bohužel chybět Peter Pláteník, který se v zápase proti Ankaře zranil. Dobrou zprávou je, že lékařská vyšetření zatím neprokázala žádná vážná traumata v oblasti páteře, a tak by snad měl zkušený smečař brzy začít rehabilitovat.

„Peter je teď samozřejmě pod prášky a má doporučený tří až čtyřtýdenní úplný klid. Po této době, pokud bolest ustoupí, začne s rehabilitací a cvičením. My doufáme, že to bude trvat podobně dlouho, jako minule, kdy za čtyři týdny byl opět zpátky na palubovce,“ doufá Svoboda.

O tom, jak náročné cestování Jihostroj čeká, svědčí i plán cesty zpátky domů. V pátek dopoledne zřejmě hráči ještě odtrénují v Ankaře, nebo bude probíhat taktická příprava na utkání proti Odolené Vodě.

V odpoledních hodinách už tým letí do Čech, příjezd do Budějc je naplánován okolo půlnoci z pátka na sobotu. A hned první víkendový den družstvo odjede na utkání Uniqa extraligy do Odoleny Vody.

„Je to opravdu náročný program, a to zejména pro hráče, protože ti, kteří hrát nebudou, jsou vinou cestování skoro dva dny bez tréninku. Naopak volejbalisté, kteří nastoupí, v letadle sotva zregenerují na další utkání,“ líčil kouč Budějčáků.

Jihočeského fanouška však může mrzet jedna věc - zápas s Ankarou nebude přenášet žádná televize a nejspíš ani internetový portál. Budějcká Drbna udělá všechno pro to, aby alespoň výsledek věděli její čtenáři co nejrychleji.

Autoři

Štítky volejbal, Maliye Milli Piyango Ankara, Jihostroj České Budějovice, Pohár CEV, Ankara, Jihostroj, Česká volejbalová extraliga mužů, Odolena Voda, trénink, Praha, Jan Svoboda, Peter Pláteník, Liga mistrů UEFA, Turecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

Dík za info, taky jsem ho dnes našel. Tak doufám, že bude fungovat.

Čtvrtek, 24. ledna 2013, 14:09Odpovědět

info fotbalcb

Přenos bude zde od 18:00: http://www.voleybol.tv/canliyayin.php?salon_id=2

Čtvrtek, 24. ledna 2013, 09:45Odpovědět

Jihostroj odlétl do Ankary na pohárovou odvetu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.