Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihostroj opouští Torcello, Čajan, Dvořák a asi i Sládeček

České Budějovice - Mistrovský celek volejbalistů z Českých Budějovic se rozloučil s trenérem Petrem Bromem. A nyní jej následují tři hráči. Další možná přibude. Nahrávač Lukáš Dvořák (21), argentinský smečař Maximo Torcello (30), který už odletěl domů a opora pětiletého zlatého období Miroslav Čajan (35) se už v příští sezoně v dresu Jihostroje neobjeví.

To je stoprocentně jisté.

S velkou pravděpodobností odejde i nahrávač Michal Sládeček (31).

Prezident VK Jihostroj ČB Ing. Jan Diviš to v úterý po poledni uvedl po jednání s hráči v prostorách českobudějovického stánku. „Pan Brom zde udělal velký kus práce. Za to mu patří uznání. Ale pět let je dlouhá doba, je čas tým zase trochu oživit, dodat mu nový impuls. Chceme se posunout více k Evropě, uhrát nějaký výsledek v Lize mistrů,“ sdělil.

I proto už během play off klub sháněl hráče se zvučnými jmény. Nový trenér Jan Svoboda, který přichází z Příbrami a zároveň je koučem české reprezentace, lákal některé zahraniční hvězdy do jihočeské metropole. A měl úspěch.

V příští sezoně budou moci fanoušci Jihostroje fandit třeba reprezentačnímu univerzálovi Jakubu Novotnému (32). To už je podle prezidenta Diviše jisté. Absolvoval zde i už zdravotní prohlídku a ke konečné dohodě není daleko.

Nemalá šance je prý i v případě podpisu smlouvy s další mlátičkou Jiřím Popelkou (34). Ten zářil na smeči na nedávném mistrovství světa v Itálii a letos hrál v italské Sérii A za Latinu. „Více ale prozradíme až na konci měsíce,“ dodal prezident.

Dalším, kdo zvažuje nabídku českého mistra, je nahrávač českého nároďáku Petr Zapletal (33). Ten letos vybojoval v Uniqa extralize se Zlínem bronz, končí mu smlouva a rád by zamířil jinam. „Pokud nepřijme naší nabídku Michal Sládeček, měl by u nás zájem hrát Zapletal,“ prozradil Jan Diviš.

A Sládeček nejspíš na nabídku nekývne. Jednatřicetiletý reprezentant Slovenska zřejmě zamíří do Slovinska. „Klub mi nabídl horší podmínky, jsem z toho trošku rozladěný. Více se k tomu nechci vyjadřovat,“ sdělil po úterním jednání s vedením Jihostroje.

Cítí, že potřebuje změnu. Z Českých Budějovic odchází po pěti letech se čtyřmi tituly, bronzovou medailí a vítězstvím v Českém i Česko-slovenském poháru. Letos po celou sezonu dirigoval tým, který vyhrál vše, co se dalo.

„Pět let je dost dlouhá doba, je čas změnit působiště. Cítím to tak. A prioritou je zahraničí,“ podotýká. Nabídky mu přišly z Francie, Rakouska, Polska a Slovinska. „Jednám se slovinským týmem, možná se dohodneme,“ informuje.

Opustit jižní Čechy nebude jednoduché. „Taková parta jako je tady, jsem ještě nezažil. Navíc jednou bych se tu chtěl usadit,“ usmívá se otec osmiměsíčního Filípka, kterého má s trenérkou českobudějovických úspěšných gymnastek.

Syn bývalé českobudějovické opory René Dvořáka, který je v klubu šéftrenérem mládeže a s EGE letos vyhrál první ligu, zamíří na hostování do Ústí nad Labem. Lukáš Dvořák má sice ještě platnou smlouvu, ale vymění si místo s o dva roky starším Filipem Habrem. Toho Jihostroj koupil už v říjnu loňského roku, ale nechal jej dohrát sezonu na severu Čech.

Pětatřicetiletý bývalý slovenský reprezentant Miroslav Čajan se vrací domů do Zlína.

 

Autor: Carda R.

Štítky Jihostroj, Lukáš Dvořák, České Budějovice, Michal Sládeček, Torcello, Jan Diviš, Petr Zapletal, Slovinsko, Liga mistrů UEFA, Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

No jo, ale uzdraví se Habr? Je po operaci a víš jak je to ošidný s rekonvalescencí...Zapletal-souhlas!!!

Pátek, 13. května 2011, 08:41Odpovědět

Kateřina Mocová

Určitě Habr..ovšem Zapletal vůbec nezní špatně :-D

Čtvrtek, 12. května 2011, 23:35Odpovědět

Hawky

Buď Habr, nebo Zapletal

Čtvrtek, 12. května 2011, 12:44Odpovědět

Libor Matoušek

A kdo teda bude nahrávat :-D....?

Čtvrtek, 12. května 2011, 08:58Odpovědět

Jihostroj opouští Torcello, Čajan, Dvořák a asi i Sládeček  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.