Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Jihostroj se z Mnichova vrátil s prázdnou

Německou misi přátelských zápasů zakončili volejbalisté českobudějovického Jihostroje v Mnichově při utkání proti mužstvu Generali Unterhaching.

Zápas proti Bavorákům vynechal Radek Mach, který plnil studijní povinnosti a v minulém týdnu úspěšně zakončil magisterské studium na Fakultě tělesné výchovy a sportu na Univerzitě Karlově.

Tým z popředí německé volejbalové Bundesligy a držitel Německého poháru byl nad síly Jihočechů. Ti se oproti turnaji v Bühlu neprezentovali tak kvalitním volejbalem, jakým by bylo proti Mnichovanům třeba.

Utkání se po domluvě hrálo na celkových pět setů tak, aby si obě družstva mohla vyzkoušet dostatečný počet herních variant. Haching nakonec zvítězil 4:1.

Hlavní rozdíl mezi hrou Jihostroje a hrou Hachingu byl ten, že se mnichovští volejbalisté vyvarovali nevynucených chyb. Naproti tomu Jihostroj v každém setu ´vyrobil´ dvě až tři, a to se zákonitě projevilo ve skóre utkání.

Jihostroj se ve většině setů trápil na přihrávce. Na příjmu byla cítit jistá nesehranost přijímacích smečařů s novým liberem Robertem Hupkou. „To je ale herní činnost, na které se dá pracovat. Tým čeká ještě jeden přípravný zápas a notná porce tréninků,“ uvedl pro klubový web manažer Stanislav Pochop.

Vyrovnané sety Jihostroj uhrával v situacích, kdy se mu dařilo podání a dostával soupeře pod tlak. To byl případ prvního a čtvrtého setu v zápase.

„V tomto utkání bych chtěl vyzdvihnout výkony Michala Kriška a Vladimíra Sobotky. Kriši si udržuje stabilní výkonnost a Láďa se po zdravotních komplikacích dostal na úroveň, kterou od něj požadujeme,“ doplňuje Stanislav Pochop.

S ohledem na účast Jihostroje v Lize mistrů je konfrontace s těžkými soupeři nesmírně důležitá. Již 24. října cestuje tým na první utkání této soutěže do černohorské Budvy a 29. října přivítá v domácí Sportovní hale volejbalisty Paříže.

Hráče nyní čeká poslední volný víkend. Poté už startuje kolotoč zápasů, které půjdou rychle za sebou. Další víkend bez volejbalu bude naše hráče čekat až v květnu.

Fanouškům Jihostroje by neměl uniknout sobotní předsezonní rozhovor s Vladimírem Sobotkou na rádiu Kiss Jižní Čechy, který bude vysílán živě mezi 12. a 13. hodinou. Českobudějovický blokař vám tedy může zpříjemnit sobotní oběd.

Generali Unterhaching - VK Jihostroj České Budějovice 1:4

Nejvíce bodující hráči Jihostroje: Kriško 21, Sobotka 10, Michálek 9

Sestava Jihostroje: Habr, Kriško, Sukuba, Sobotka, Fila, Kuliha, libero Hupka. Střídali: Michálek, Zapletal.

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, Generali Unterhaching, příprava, Mnichov, volejbalista, Generali Česká pojišťovna, Michal Kriško, Vladimír Sobotka, Robert Hupka, Německá fotbalová Bundesliga, Univerzita Karlova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj se z Mnichova vrátil s prázdnou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.